Het weer: Zonnig en warm, ‘s avonds laat een bui

Het weer: Zonnig en warm, ‘s avonds laat een bui

Zwolle – Zondag begint minder koud dan de vorige ochtenden. Het is helder, de opmaat voor een grotendeels zonnige dag. En een warme dag. Vanaf een ochtendminimum rond 10 graden gaat Zwolle naar een middagmaximum van een zomerse 25 graden. Er verschijnen hoog in de blauwe lucht sluierwolken en vliegtuigstrepen waar de zon gemakkelijk doorheen komt. Later op de dag arriveren vanuit het zuidwesten ook wolkenvelden op middelbare hoogte, zodat de zon schijnbaar achter matglas komt te zitten.

Maar hij schijnt er nog doorheen. De zuidoostenwind is zwak tot matig. In de avond wordt de bewolking dik en is het uit met de pret. Misschien vallen er al een paar regendruppels. Buien staan later op de avond en in de nacht op het programma. Heel misschien zit er onweer bij en tijdelijk veel wind. De buienkans blijft bestaan tot maandagochtend.

Bewolking en regen horen bij een koufront dat van zuidwest naar noordoost overtrekt. Het woord ‘koufront’ zegt het al: het is de voorzijde van een hoeveelheid koelere lucht. En die lucht komt maandag over de stad heen. Het is afwachten of de temperatuur de 20 graden nog haalt.

Na maandag passeren er nieuwe fronten, wat zorgt voor wisselvalligheid. Anders gezegd: er is elke dag grote kans op regen. Het is niet continu nat, droge perioden zijn er ook. Heb maar geen hoge verwachtingen van de zon, want er komen vrachten bewolking onze kant op. Is er nog iets positiefs te melden over het weer van komende week? Ja, de nachten zijn minder koud, minimumtemperaturen iets boven 10 graden.

Artikel delen: