DZSV – CSV ’28 in evenwicht

Dinxperlo – In de eerste wedstrijd van de nacompetitie trof CSV ’28 een tegenstander, waarvan ze twee jaar geleden, ook in de nacompetitie, een zware 0-4 thuisnederlaag te slikken gekregen had. CSV ’28, dat nog steeds met veel blessures tobt, was dus gewaarschuwd.

Bauke Pot had wegens blessures en schorsingen bij CSV, weer het nodige puzzelwerk achter de rug om een volwaardige ploeg binnen de lijnen te krijgen, en dat was ook deze keer weer aardig gelukt. Beide ploegen begonnen de wedstrijd in het Achterhoekse Dinxperlo aftastend. CSV speelde vrij gegroepeerd en was beducht op de specialitiet van DZSV, de gevreesde counter, via de snelle spitsen Dirk Jan Bussink en Luc Nederlof. De beide vleugelverdedigers van CSV, Edgar Dolleman en Matthijs Kremer, speelde een uitstekende wedstrijd en gaven de aanvallers van DZSV bijzonder weinig ruimte. Aan de andere kant werd CSV ook niet echt gevaarlijk en deze situatie duurde ruim een kwartier. Daarna zocht CSV ’28 met meer nadruk de aanval, wat ook wel kansjes opleverde voor Michael Smit en Raymond Lachenal.

Vlak voor rust kregen beide ploegen elk nog een grote kans om de score te openen. Nadat Niels Tamboer voor DZSV een vrije kans miste, was het in de tegenstoot de beurt aan CSV ’28. Arjen Schepers speelde met een lange pass Michael Smit vrij, maar die had te veel tijd nodig om tot een goed schot te komen. Op slag van rust voorkwam Peter Smit met een goede safe, dat DZSV met een voorsprong kon gaan rusten.

Bij het begin van de tweede helft bleek, dat Raymond Lachenal ziek in de kleedkamer was gebleven en dat Arnie Pot zijn plaats had ingenomen. CSV begon energiek en direct al werd Michael Smit door Roger Knoops aan gespeeld, maar de spits schoot via keeper Michiel Sins naast. Uit de daarop volgende hoekschop ontstond een scrimmage, waarbij Smit en Yavuz Özdemir beiden een doelpoging deden, maar zonder resultaat. En een paar minuten later strandde Smit op nieuw op de Dinxperlose keeper. DZSV werd ook gevaarlijker en kreeg kansen via Dirk Jan Bussink, die vrij staand over kopte. Ook voorkwam Matthijs Kremer nog een keer dat spits Sander Siemes van DZSV gevaarlijk kon worden. Na ruim een half uur leek CSV op voorsprong te komen, maar de geplaatste kopbal van Arnie Pot werd van de lijn gehaald. In de tegenstoot was DZSV op zijn beurt weer dichtbij een doelpunt, maar ten koste van een overtreding werd Dirk Jan Bussink van het scoren afgehouden. Een slotoffensief van de gastheren uit Dinxperlo leverde niets meer op en zo konden beide ploegen met een gelijkspel het veld verlaten.         

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Peter Smit.

Achter: Matthijs Kremer. Arjen Schepers, Han Stolte en Edgar Dolleman.

Midden: Yavuz Özdemir, Raymond Lachenal (46. Arnie Pot) en Mikel v.d. Vegt.

Voor: Michael Smit, Roger Knoops en Elvin Matuankotta (74. Mayken Stolte).

Artikel delen: