Wezenlandenpark - Foto: Wouter Steenbergen
Wezenlandenpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst regen, in de avond opklaringen

Zwolle – Maandag begint met 15 graden in de ochtend niet koud. Maar het is wel nat. Zwolle moet het doen met regenachtig weer tot de middag. Dan verdwijnt de neerslag naar het noordoosten. Breed opklaren doet het nog niet en er is ook in de middag kans op een buitje. Pas later op de dag schuiven de wolken weg, zodat de stad nog even in het avondzonnetje wordt gezet.

De astronomische herfst begint deze maandag. De zon staat recht boven de evenaar en de dagen worden vanaf nu korter dan de nachten. Bewolking en regen geven het weerbeeld inderdaad een herfstachtig tintje. Voluit herfst kunnen we het echter niet noemen. Daarvoor is er te weinig wind. Die is slechts zwak tot matig uit zuid tot zuidwest, windkracht 2 tot 3. En in de middag tikt de thermometer 19 graden aan, wat bovengemiddeld is voor deze periode.

Dinsdag lijkt ook niet op een echte herfstdag. De eerste helft verloopt droog met knipogen van de zon tussen de wolken door. Met een verwachte middagtemperatuur in de stad van 20 graden is het zeker niet herfstig koel. Oké, in de loop van de middag komt er wel iets meer wind en de regenkans stijgt behoorlijk. ‘s Avonds regent het een tijdje flink door. Dat lijkt inderdaad een beetje meer op herfst.

Woensdag is er kans op regen en daalt het kwik naar ongeveer 17 graden. Een groot temperatuurverschil met zondag. Onze twee weerstations meldden toen zomerse maximumtemperaturen van 27,3 °C in Zwolle-West en 27,6 °C in Zwolle-Centrum. Dat gebeurde onder de middagzon, die nog niet gehinderd werd door de naderende bewolking.

Van woensdag tot en met vrijdag houdt Zwolle het geen dag droog. Onder veel bewolking blijft de middagtemperatuur in de buurt van 17 graden. De nachten zijn niet koud: 12 tot 15 graden.

Artikel delen: