Ook 5 mei gratis busvervoer

Zwolle – Wie vandaag, 5 mei, met de bus reist, hoeft waarschijnlijk niet te betalen. Veel buschauffeurs voeren opnieuw actie voor een betere cao.

Op Koninginnedag en Hemelvaartsdag was het busvervoer ook al gratis. De buschauffeurs willen onder meer een loonsverhoging van 3,5%, maar de onderhandelingen over de cao zijn vorige maand vastgelopen. Als de publieksvriendelijke acties geen resultaat hebben, gaan chauffeurs binnenkort staken. Er rijden dan 24 uur lang geen bussen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Tja, als je ‘met je rug tegen de muur’ staat in de onderhandelingen en het idee hebt dat je serieus een punt moet maken dan kan ik me juist de examentijd wel weer indenken. Dat het geen handige tijd is, weten de chauffeurs denk ik maar al te goed!

    Trouwens: in examentijd zijn er vast ouders of buren of … genoeg die de kids naar school willen brengen, lijkt me. En op de fiets kan ook meer dan de helft wel als dat nodig mocht zijn. Het kost de examenleerlingen alleen iets meer voorbereiding dan de voorgaande examenleerlingen, maar dat betekent ook dat ze beter voorbereid op het openbaar vervoer zijn voor komend schooljaar 😉
    Hoe vaak ik niet op een bus of trein heb moeten wachten toen ik studeerde… 😉 En dan is dit nota bene aangekondigd?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.