NK-brons voor estafetteteams ZV 44

NK-brons voor estafetteteams ZV 44

Zwolle – Het meisjes junioren 2 en het meisjes junioren 4 estafetteteam van ZV 44 hebben zondag 22 september 2019 een bronzen medaille bemachtigd op de Nederlandse Estafette Kampioenschappen zwemmen.

Het meisjes junioren 2 en jonger team bestaande uit Valérie Sakkers, Esmee Mulder, Féline Sam, Elise Schaapveld en Fay Boxum steeg op de vroege zondagochtend in het indrukwekkende Pieter van den Hoogenband zwemstadion boven zichzelf uit. De jonge getalenteerde zwemsters namen de 4 x 100 meter schoolslag, rugslag, wisselslag en vrije slag voor hun rekening en bewezen zich meer dan staande te kunnen houden tussen al het zwemgeweld. Race na race doken zij ver onder hun inschrijftijd waarmee zij een prachtige bronzen plak wisten te veroveren.

Jolijn Liezen, Roos Arnold, Kim Westerink, Carlein Polinder, Puk Lubbers en Veerle Riezebos kwamen in wisselende samenstelling aan de start in de categorie meisjes junioren 4 en jonger. Aan het begin van het nieuwe zwemseizoen toonden de oudere junioren van ZV 44 aan al in prima vorm te verkeren. Ook zij zwommen fors sneller dan hun inschrijftijden. Na prima resultaten in de series was de totaalstand van de gezwommen eindtijden goed voor een prachtige derde plaats in het eindklassement en daarmee het brons.

Naast de meisjes junioren teams hadden ook de meisjes minioren 5 en jonger, de jongens junioren 2 en 4 en jonger en het damesteam zich weten te plaatsen voor het kampioenschap. De meisjes minioren 5 en de jongens junioren 4 behaalden de top 10 van Nederland en eindigden respectievelijk op een keurige 9e en 8e plaats. Het jongens junioren 2 team zwom zich naar een 15e plaats en de dames wisten ondanks hun zeer jonge leeftijd op een prima 19e plaats te eindigen.

De Nederlandse Estafette Kampioenschappen vonden plaats op zondag 22 september 2019 in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te Eindhoven. Maar liefst zes teams van ZV 44 waren geplaatst voor de kampioenschappen waar de beste 20 Nederlandse teams per leeftijdscategorie mochten starten.

Artikel delen: