Recycle je oude mobiel of waterkoker bij wijkboerderijen De Eemhoeve en De Schellerhoeve - Foto: Wecycle
Foto: Wecycle

Recycle je oude mobiel of waterkoker bij wijkboerderijen De Eemhoeve en De Schellerhoeve

Zwolle – In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij wijkboerderijen De Eemhoeve en De Schellerhoeve uit Zwolle een Wecycle Recycle memospel cadeau (op=op).

Het gratis spel is leuk en leerzaam voor jong en oud. Alle Wecycle-inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste), waaronder kinderboerderijen komen voor in het spel. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. Het aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2018 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Er werken ruim 170 kinderboerderijen samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van €250,-. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Artikel delen: