Thoriaan Thom van Cappellen tweede bij Nederlands Kampioenschap lange Survivalrun - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Thoriaan Thom van Cappellen tweede bij Nederlands Kampioenschap lange Survivalrun

Zwolle – De 25e editie van de survivalrun Udenhout was om meerdere redenen een bijzondere editie. Niet alleen vanwege het jubileium van de organisatie, maar ook omdat ze dit jaar het Nederlands kampioenschap lange Survivalrun organiseerden.

De tweedaagse wedstrijd had op zaterdag de jeugdcategorieën en op zondag het Nederlands Kampioenschap. Voor de wedstrijdatleten op deze afstand was het tevens de eerste wedstrijd op de kalender van het nieuwe seizoen, een mooi moment om te kijken hoe iedereen zijn of haar zomerperiode door was gekomen. Survivalrun Udenhout, een wedstrijd met door veel atleten gevreesde combinatiehindernissen en het binnen de sport beroemde kasteellaantje. Een prachtige wedstrijd met een zeer rijke historie.

Thoriaan Thom van Cappellen (2e), lid van team survivalmaterialen, wist zichzelf ondanks een snelle start van Michael de Cooman goed voorin te handhaven. Het klimmen van de hindernissen ging hem goed af en hij kon daar tijd goedmaken die hij tijdens het hardlopen wat had verloren. Ongeveer halverwege de 18 kilometer lange wedstrijd lukte het Thom van Cappellen om de koppositie van Michael de Cooman over te nemen en kon hij met wat zware hindernissen op rij zelfs wat afstand nemen.

Ruben Dinkelman (1e), die twee weken eerder op de korte afstand al had laten zien in vorm te zijn, bleef Thom de gehele wedstrijd opjagen. Door een fout bij het boogschieten verspeelde Thom van Cappellen een deel van zijn voorsprong en bij het houthakken was Ruben Dinkelman hem definitief voorbij. Michael de Cooman (3e) wist knap de derde plek te behouden en het podium te completeren.

Op zaterdag was het ook voor de jeugdcategorieën de eerste wedstrijd van het seizoen, wel weer extra spannend na zo’n lange schoolvakantie. Bij de meisjes van 10 tot 12 jaar wist Gwen Kelderman al haar concurrentes achter haar te laten. Ze heeft in de zomervakantie zeker niet stil gezeten en is klaar voor het nieuwe competitieseizoen!

Artikel delen: