Greijdanus Schoolkoor geeft uitzwaaiconcert voor koorreis Canada

|   Laatste wijziging

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Deze herfst gaat het Greijdanus Schoolkoor op tournee naar Canada. Tien dagen lang laat het koor van zich horen in Ontario. Zaterdag 19 oktober vertrekken ze. De week ervoor geven ze een uitzwaaiconcert in Hattem.

Met enthousiasme wordt er door de leerlingen van het Greijdanus Schoolkoor gewerkt aan de voorbereidingen voor de tournee. Naast de gewone koorrepetities zijn er extra oefenmomenten en worden er solo’s ingestudeerd. Het is niet de eerste keer dat het koor op tournee gaat. Al vaker zijn er concertreizen geweest naar o.a. Amerika, Hongarije en Canada.

Greijdanus Zwolle kent een rijke muziekcultuur. Naast het schoolkoor is er de Greijdanus Bigband en zijn er de jaarlijkse Grote Avonden in Odeon. Ook kunnen leerlingen de vooropleiding aan het conservatorium volgen. In het schoolkoor kunnen leerlingen hun vocale kwaliteiten ontwikkelen. Het koor geeft optredens binnen en buiten de school, heeft meegewerkt aan verschillende cd-opnames en live gezongen voor Radio 4.

Tijdens deze bijzondere concertreis geeft het koor concerten in o.a. Smithville, Hamilton en Toronto. Op het programma staan klassieke werken en ook lichte muziek en gospels. Naast het geven van concerten bezoekt het koor een aantal scholen in Canada om samen met die leerlingen muziek te maken.

Op zaterdag 12 oktober is iedereen van harte welkom voor een uitzwaaiconcert in de Grote of Andreaskerk in Hattem. Daar wordt het programma uitgevoerd voor de thuisblijvers. De entree is gratis, wel is er een collecte voor de laatste ontbrekende euro’s voor de concertreis.
De kerk is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)