Beleeftuin Buiten Zinnig viert Burendag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Beleeftuin Buiten Zinnig viert Burendag

Zwolle – Beleeftuin Buiten Zinnig aan de Hyacinthstraat in Zwolle viert op zaterdag 28 september Burendag en nodigt alle buurtbewoners uit om zich in te schrijven voor het project ‘Steen eruit en plant erin’.

Op Burendag, een initiatief van het Oranjefonds, gaan vrijwilligers van de Beleeftuin de wijk Pierik in om in versteende tuinen enkele stenen te vervangen voor mooie planten. Met deze actie willen zij mensen laten ervaren dat groen een helende omgeving kan bieden, maar ook goed is voor de biodiversiteit en het klimaat. Vrijwilligers hopen tijdens deze actie met veel buurtbewoners in contact te komen.

De Beleeftuin bevindt zich op de hoek van de Hyacinthstraat en de Primulastraat in de wijk Pierik/Assendorp op het eigen terrein van Vogellanden, centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde.

Beleeftuin Buiten Zinnig bestaat uit een moestuin, siertuin, boomgaard en een bosje. Een prachtige grote kas en kapschuur, een vijver en een uitkijkheuvel met prieel maken het geheel af. Het is een tuin met veel natuur, wilde planten en dieren waar iedereen welkom is: zowel revalidanten om te oefenen als oud-revalidanten, medewerkers, buurtbewoners en natuurgenieters om te wandelen, ontspannen en tuinieren.

Artikel delen: