Zwolle-IJsselkanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Vrij zacht, later in de middag regen

Zwolle – Dinsdagochtend is het droog. De zon doet zijn best om zonnestralen door een pak bewolking heen te drukken. Succes daarbij is niet verzekerd. In de middag wordt de bewolking nog dikker, want een neerslagzone nadert Zwolle. We verwachten dat het na 4 uur begint te regenen. En dat het doorgaat tot in de avond. Waarna we ’s nachts nog kans maken op een bonusbuitje.

De wind neemt in de loop van de dag toe naar kracht 3 à 4 uit zuid tot zuidoost. Dat is meer wind dan op maandag. De temperatuur valt met ongeveer 20 graden niet tegen, maar door de wind merk je dat misschien niet zo. Maandagmiddag registreerden onze beide stadsweerstations dik 21 graden, onverwacht warm dankzij weinig wind en enkele gaten in de bewolking die zonnestraling doorlieten. In de nacht naar woensdag koelt het onder een wolkendeken af naar 14 graden. Dat is niet koud.

Tamelijk zachte nachten zitten tot het weekend in de verwachtingen. Overdag wordt het wel een tikje koeler. Woensdag tot en met vrijdag staat 17 tot 19 graden op de weerkaarten. Er staan ook veel wolkensymbooltjes op met regendruppels eronder: perioden met regen of buien. De zon is vaak de grote afwezige.

Zwollenaren die nu al naar het weekend verlangen, kunnen we melden dat dat volgens de huidige prognose een natte en koele bedoening wordt. Om hen een hart onder de riem te steken, voegen we eraan toe dat die verwachting nog kan verbeteren in de komende dagen.

Artikel delen: