Leentje Buur strijdt tegen zinloos geweld

Zwolle – Speel-o-theek Leentje Buur organiseert op woensdag 14 mei een speciale feestmiddag. Op het terrein van de Speeltuinvereniging Assendorp worden allerlei spelletjes georganiseerd. Het thema de strijd tegen zinloos geweld staat centraal. Deze middag is vrij toegankelijk en start om 14.00 uur.

De aftrap van deze feestmiddag wordt gedaan door 2 gemeenteraadsleden, Michiel van Harten van Groenlinks/De Groenen en Frankwin Mussche van de Partij van de Arbeid. Zij leggen een stoeptegel met een lieveheersbeestje op het terrein van de speeltuin. De officiële handeling wordt afgesloten met het in de lucht laten van ballonnen. Hieraan is een wedstrijd verbonden. De drie ballonnen, die het verste komen, worden beloond met een leuk presentje

Op deze feestelijke middag organiseert Leentje Buur verder een spelletjes carrousel. Kinderen uit Assendorp kunnen gratis deelnemen aan een groot aantal verschillende spelletjes; van zaklopen tot een skippyballenrace, van blik gooien tot trampolinespringen. Ook maakt de wenslijn een onderdeel uit van de carrousel. Hierin kunnen kinderen zelf aangeven wat ze van zinloos geweld vinden en hoe dit te voorkomen is.

Leentje Buur is al zo’n 20 jaar actief in Assendorp en wordt geheel door vrijwilligers gerund. Het is een laagdrempelige speelgoeduitleen voor kinderen van 0 tot 12 jaar en biedt een breed assortiment van verantwoord speelmateriaal aan: waaronder Lego, Fisher Price, Playmobil, houten speelgoed, puzzels, spelletjes en buiten speelgoed. De speel-o-theek is gevestigd in het gebouw van de Speeltuinvereniging Assendorp aan de Geraniumstraat 1-1. In deze maand zijn wij op de volgende vrijdagen geopend: 16 en 30 mei van 15.00 tot 17.00 uur. De speel-o-theek is de juiste plek om uit te proberen waarnaar de belangstelling van het kind uitgaat. Het lidmaatschap kost 9 euro tot het einde van het jaar en per uitgeleend speelgoed betaalt men 30 eurocent.

Voor deze speciale feestdag wordt Leentje Buur ondersteund door studenten van Landstede. Zij zetten zich in om de spelletjes te begeleiden. Ook heeft Leentje Buur een beroep gedaan op Premie op Actie van de Gemeente.

 

Artikel delen: