Zondag een Zwols muziekfeestje in Hedon voor het goede doel - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Zondag een Zwols muziekfeestje in Hedon voor het goede doel

Zwolle – Zondagmiddag aanstaande spelen verschillende Zwolse muzikanten belangeloos in Hedon. De opbrengst van dit Zwolse muziekfeestje is voor Zwollenaren die buiten de boot dreigen te vallen of tussen wal en schip terecht zijn gekomen.

Initiatiefnemers van dit Buiten De Boot Festival zijn de bekende Zwolse zanger Harm Wolters en Rudy Spanhak van het project Schipper Mag Ik Ook Eens Varen. Beide mannen zetten zich ook al jarenlang in voor de gehandicapte medemens. Om 13.00 uur gaat de Grote Zaal van Hedon open en vanaf 13.30 uur kunnen de bezoekers genieten van optredens van de succesvolle band Ancora van Harm Wolters, Ja Hoor, Rott’n Cott’n, Walk ‘n the Line, Henri van Velzen, Juffrouw Jannie, Wimmie, Ylva’s Gang en Gipsy Maffia .

Een mix van muzieksoorten; van rap tot populaire volksmuziek en alles daartussen. Zie https://www.hedon-zwolle.nl/voorstelling/28980/buiten-de-boot-festival. Kaartjes in de voorverkoop kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij Hedon. Kinderen onder begeleiding tot 12 jaar gratis.

De initiatiefnemers hopen dat vele Zwollenaren een kaartje zullen kopen en er samen in Hedon een mooie happening van maken, “dat verbindt de stad.” Het is de eerste keer dat dit Festival wordt georganiseerd, maar Rudy Spanhak en Harm Wolters hopen dat dit het begin is van een mooie Zwolse traditie. Veel Zwolse ondernemers ondersteunen dit initiatief, dat zonder een cent subsidie Zwollenaren een hart onder de riem wil steken, die het minder goed getroffen hebben in dit leven. Zondagmiddag zal blijken dat Zwolle een muziekstad is, maar ook dat Zwollenaren bereid zijn om naar elkaar om te kijken.

Artikel delen: