Tekeningen voor 50 jaar in tijdscapsule

Tekeningen voor 50 jaar in tijdscapsule

Zwolle – De gemeente Zwolle, Boskalis Nederland en Buitensporig Zwolle organiseren tijdens de landelijke Burendag op zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur aan het Stationsplein 17 een ontmoeting met (buurt)bewoners en een bijzondere tekenwedstrijd voor kinderen over de toekomst van het stationsgebied.

De samenwerkende partijen willen weten hoe bewoners van het stationsgebied en van Zwolle en kinderen – als de Zwollenaren van de toekomst – denken dat de omgeving van het station er over 50 jaar uitziet. De tekeningen van de kinderen worden samen met de toekomstdromen van de bewoners uiteindelijk verzameld in een tijdcapsule die op slot gaat en over 50 jaar, op Burendag in 2069, weer wordt geopend.

Teken de toekomst
Kinderen in Zwolle kunnen hun tekening over het stationsgebied van de toekomst op een A4-formaat op Burendag zaterdag 28 september tussen 10.00 en 14.00 uur inleveren bij Buitensporig Zwolle aan het Stationsplein 17 (de ‘oude Bruna’ in de stationshal). De winnaar wordt een week later bekend gemaakt. De mooiste tekening wordt op een groot formaat afgedrukt en krijgt een mooie plek in de stad en de beste tekening wint een bijzondere prijs. Ook worden de inzendingen de komende tijd tentoongesteld bij Buitensporig Zwolle in de Stationshal.

Verhalenverteller Stan Fritschy
Iedereen is tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom op de Burendag bij Buitensporig Zwolle om in een gesprek te gaan met Boskalis Nederland en de gemeente Zwolle over bijvoorbeeld de bouw van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein. Verhalenverteller Stan Fritschy komt korte verhalen voor haastige reizigers van verhalenverteller vertellen. Hij gaat in gesprek met bezoekers over de vraag wat we nu al met zijn allen kunnen doen om al die toekomstdromen te verwezenlijken. Meer informatie over de Burendag aan het Stationsplein staat op www.zwolle.nl/burendag.

Artikel delen: