Buitenkant - Foto: Wouter Steenbergen
Buitenkant
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en tot de avond overwegend droog

Zwolle – Woensdag wordt Zwolle door veel wolken gescheiden van de blauwe lucht. Te midden van die grijsheid zou een pruttelbuitje kunnen zitten. Als er eentje over de stad trekt, zal er niet veel uit vallen. Kans om nat te worden loop je vooral in de middag en avond. Het kan best lang droog blijven en misschien vertoont de bewolking zelfs gaten waar de zon toch doorheen glipt. Om teleurstelling te voorkomen: verwacht er niet te veel van. De wind houdt zich in, zwak tot matig, kracht 2 tot 3 uit zuid tot zuidwest.

Ondertussen is vanuit het zuidwesten verse buienactiviteit onderweg. Deze bereikt de stad aan het eind van de middag of in de avond, maar de grootste activiteit gaat er in onze omgeving uit. Kans op buien blijft er tot in de nacht. Kenmerkend voor buien is dat sommige wel over Zwolle trekken en andere niet. Onder alle bewolking is de maximumtemperatuur woensdag 18 graden. Dat is ongeveer gemiddeld voor deze fase van september. In de nacht naar donderdag daalt het kwik tot 14 graden en dat is boven normaal.

Donderdag trekt vanaf de middag een frontensysteem over, dat van plan is om een behoorlijke bak water achter te laten in de stad. De grootste kans om het droog te houden heb je in de ochtend. Het is grijsheid troef, de zon is de hele dag onvindbaar achter overvloedige bewolking. De temperatuur verschilt nauwelijks met woensdag, ook ‘s nachts niet.

Vrijdag zijn er regengebieden in aantocht, maar het lijkt er voorlopig op dat die veelal westelijk aan de regio Zwolle voorbij trekken. De zon is tussendoor van de partij.

Het weekend belooft een buiige affaire te worden. En ook koeler dan nu. In de volgende weersverwachtingen bekijken we welke dag van het weekend de beste wordt. Lees het hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: