Almelosekanaal - Foto: Wouter Steenbergen
Almelosekanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt en ‘s middags kletsnat

Zwolle – Donderdag is een loodgrijze dag, die overwegend droog begint. We schrijven ‘overwegend droog’ omdat in de ochtend enig licht gedruppel uit de wolkenmassa niet uitgesloten is. In de middag wordt uit een heel ander vaatje getapt. De kraan gaat vanaf 12.00 uur wijd open. Dan passeert een zone met stevige regenval en het wordt kletsnat in Zwolle. Daar achteraan komt een tweede gebied met buien, verwachte aankomst in de avond. Er staat in de regen een stevige bries, windkracht 4, uit het zuidwesten.

Aan alle regen komt een eind, zo luidt het spreekwoord bemoedigend. En inderdaad verschijnen later op de avond enkele opklaringen. Maar losse buien kunnen in de nacht nog over het land trekken. Misschien dat Zwolle in het traject van zo’n bui terechtkomt. Het kwik blijft donderdagmiddag steken bij 17 graden, misschien nog iets lager tijdens de regen.

Een verrassingszonnetje zoals op woensdagmiddag zit er niet in. Toen meldden de thermometers van Weblog Zwolle nog een mooie temperatuur van 19 graden.

In de nacht naar vrijdag koelt het af naar 13 graden. Vrijdag overdag kan de stad opdrogen met wat zon, die boven een wisselende bewolking staat. Er is wel kans op middagbuitjes, maar de nattigheid valt in het niet bij de regen van donderdag.

Het weekendweer ziet er weinig florissant uit. Zaterdag is buiig, maar lijkt desondanks de betere dag van de twee te worden. Zondag dreigt uit te draaien op een regendag. De temperatuur ligt bij 17 graden.

Artikel delen: