Foto’s Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – Zo’n 150.000 bezoekers bezochten maandag het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Dat is meer dan de 130.000 in het jaar 2007.

Rond 15.00 uur dromden tienduizenden festivalbezoekers op Park Wezenlanden bijeen om onder andere naar Krezip te kijken. Later, toen de Overijsselse zangeres Ilse de Lange het hoofdpodium besteeg, stond het wederom zwart van de mensen. Velen bleven tot de slotact Within Temptation op het terrein. Hierbij een foto-impressie van deze stralende, maar erg drukke, dag.

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 

Artikel delen:
Reacties 20
 1. fotos
  dat is inderdaad wel jammer! iemand van jullie had nog een foto gemaakt van mij en mn zusje.. jammer dat die dan niet terug te vinden is.. dan hadden jullie ook kunnen zeggen dat die dan toch niet op de site komt!..

  ========

  Dat zeggen we er normaliter altijd bij.
  Weblog Zwolle is geen plaatjesalbum.

  En… ook geen linkdumper.


  Maak melding

 2. ja druk was het zeker maar Dit was gewoon een aanfluiting. het park is net voor de helft ingebruik genomen en maar een INGANG?!?!

  Dit vraagt om problemen. Bovendien wie plaats nu een dance podium VOOR de ingang naar het veld? zo gaan mensen extra heen en weer van het veld naar de toegang waar dance podium stand. de dance podium had gewoon achter de hoofd podium gemoeten en zo blijven minder mensen voor de hoofdpodium en heb je minder dat mensen heen en weer wandelen van naar en terug betreft de hoofd ingang. DOM geregeld dit jaar. Stel gewoon het hele park open en meer toengangs wegen en opgelost is het probleem wat zwolle zelf heeft gecreerd!!!!

  Typisch zwolle weer. dom en nog eens dom


  Maak melding

 3. Inderdaad bennie!! Zwaar Belachelijk om iedreen onder het provinciehuis door te laten lopen!
  En met free2dance op de parkeerplaats is toch ook niets!!!
  Lekker liggen in het gras in het zonnetje is toch veel relaxder…. 😛


  Maak melding

 4. Als jullie even de site van het BFO hadden gelezen, dan wist je waarom het Free2Dance niet op het eiland stond. De organisatie had 2 opties, of het hier neer zetten, of het helemaal niet neer zetten. Nu hebben er tenminste een boel mensen voor een deel van de dag kunnen genieten van het feestje daar. En ja, het was druk onder het provinciehuis, maar dat kwam voornamelijk omdat er een boel mensen geen overzichtkaartjes kunnen begrijpen, anders was de ingang aan de andere kant van het park wel meer gebruikt.

  En dan nog, het was druk, het was ook nog eens heel gezellig. Ik ga me wel lekker daar op focussen. Zeikerds ook allemaal.


  Maak melding

 5. Het lijkt verdorie wel typisch de cultuur van tegenwoordig: alles afzeiken en zelf nergens mee komen, of ergens positief aan bijdragen.
  Jammer! Geniet toch eens van alles wat onze machtig mooie stad ons biedt. Tuurlijk gaat er ook genoeg verkeerd, maar om dan gelijk keihard “Dikke boe” te roepen, is zo zielig.


  Maak melding

 6. Veel en mooie foto’s Hans, nu al 😉 Vrees wel dat je site er wat langzamer van wordt; of het moet toeval zijn dat ik net het gastenboek niet kon tekenen. Nou ja, bij deze.


  Maak melding

 7. Fotoalbum Bevrijdingsfestival Online!
  Dankjewel Dick! 8) En inderdaad, de server was aardig aan het roken maar houdt het prima vol na wat onderhoud.
  Voor de mensen die dus de complete fotoselectie van het festival willen bekijken: check hansheino.nl 😉


  Maak melding

 8. Het was een geweldig leuk festival. Wel een kanttekening. Notabene om 14 uur ’s middags al was het festival terrein nauwelijks te verlaten. Mensen met kinderen kwamen amper tegen de toestromers in. Dit kwam met name omdat net na de onderdoorgang de eerste mensen pontificaal in de doorgang op de muurtjes gingen zitten. Voor volgend jaar misschien een les om de muurtjes in het verlengde van de hoofdtoegang vrij te houden zodat er niet alleen mensen het veld op kunnen, maar er ook weer af.
  Verder zoals gezegd TOP!


  Maak melding

 9. waaaat een k*torganisatie inderdaad!!!! wij (en nog vele vele veeeeele anderen dus) wilden naar de house-area gaan, wat een drama! veel te klein ingesteld. waar is dat gebied van vorige jaren heen? en waar slaat het op om die area af te sluiten en zo duizenden bezoekers teleur te stellen dat zij er niet in mogen? en dan tot overmaat van ramp ook nog weggeduwd worden door die k*twouten! nee, ik heb spijt dat ik ben gegaan. dat was echt een idee van lik-me-vestje. houd het leuk en houd het voor iedereen open. bovendien is er 1 dode gevallen en daar wordt niks over verteld??? ze moeten hier echt iets gaan doen, want dit werkt niet.
  zwaar teleurgesteld in zwolle:(


  Maak melding

 10. Niekjeh, dat gebied was een zandvlakte ivm verbouwing van het park. Denk je dat de organisatie blij was met dit alternatief? Dat ze niet hebben gezocht naar het beste wat er mogelijk was? Even niet zo kortzichtig, je betaalt er helemaal niets voor, kijk een gegeven paard dus niet in de bek. Waar het op slaat dat ze het afsluiten? Nou je hebt het zelf over een zogenaamde dode die er is gevallen? Is het moeilijk een link te leggen? Beheers je wat en denk even na voordat je gaat schelden op jan en alleman…..


  Maak melding

 11. Waarom moeten er hekken om het festivalterrein staan?
  Het is een bevrijdingsfestival waar je opgesloten wordt.
  Zonder hekken verspreidt het publiek zich beter over alle ruimte die dan beschikbaar komt.
  Lekker vrij bewegen, lekker relaxed en lekker Zwolsch… 😉


  Maak melding

 12. Hekken staan er om te verkomen dat iedereen zijn eigen drank meeneemt. Om het binnen de perken te houden zeg maar. Sterke drank enzo hoort er ook niet thuis. Overigens had dat wel tot gevolg dat veel jeugd in de binnenstad en op het station met drankflessen liep.

  Verder vond ik het een geweldig feestje en als de ‘zeikerds’ volgend jaar gewoon wegblijven wordt het vast nog veel leuker ;D


  Maak melding

 13. Hoiii
  het bevrijdingsfestival was echt gaaf…
  maar waar vindt ik foto’s ik kan echt niks vinden..???

  Alvast bedankt dude’s

  Xxx MII
  😉


  Maak melding

Reageer