Landstede Basketbal 2 wederom in Final Four

Zwolle – Voor het tweede achtereenvolgende jaar is het Landstede Basketbal 2 gelukt de Final Four van de promotiedivisie te halen. Een prima prestatie van het jonge team dat, net als vorig jaar, als vierde is geëindigd in de reguliere competitie. Het team probeert komend weekend de prestatie van vorig jaar, winnaar van de Final Four, te evenaren.

‘Dit is een bevestiging dat de jeugdopleiding van Landstede Basketbal goed is,’ zegt coach Adriaan van Bergen. ‘Wij zijn het enige team dat twee keer op rij deelneemt aan de Final Four. Ook zijn we het jongste team dat tijdens dit toernooi in actie komt.’ Landstede 2 heeft vijf spelers van 20 jaar en jonger in het team, spelers die normaliter nog mee mogen spelen in Landstede U20. ‘Maar door hun talent krijgen zij de kans zich te presenteren in Landstede 2’, gaat Van Bergen verder. ‘Dit geeft aan dat er dus volop doorgroeimogelijkheden zijn.’

Aanstaand weekend neemt Landstede 2 het in de halve finale op tegen MSV Noordwijk, de nummer 1 van de competitie. Deze wedstrijd wordt zaterdag 10 mei om 16.00 uur gespeeld in sporthal Het Vledder te Meppel. Zondag 11 mei staan de finales op het programma: om 14.00 uur de strijd om de derde en vierde plaats en om 16.00 uur de strijd om de kampioenstitel.

Artikel delen: