Zwols Muziektheater wint ruim vierduizend euro in SBS6-programma ‘Echt Waar?!’

Zwols Muziektheater wint ruim vierduizend euro in SBS6-programma ‘Echt Waar?!’

Zwolle – Het Zwols Muziektheater heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 4.465 euro in de wacht gesleept voor haar theater. Na een spannende strijd wist de organisatie die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 4.465 euro van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen voor hun musicalproductie The Wiz.

Danny Hogenboom, voorzitter bij het Zwols Muziektheater: “Het komend seizoen willen wij wederom een musicalproductie op de planken brengen. We zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen van de musical The Wiz. Deze musicalproductie zal starten in april 2020. Dit bedrag kunnen we perfect gebruiken voor het sluitend krijgen van de begroting!”

In het televisieprogramma ‘Echt Waar?!’ leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

Clubs, verenigingen en stichtingen die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij, spelen in ‘Echt Waar?!’ mee. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt van de VriendenLoterij 10.000 euro om een maatschappelijk project te realiseren. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De actie loopt nog tot het einde van het jaar.

‘Echt Waar?!’ is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties. Het programma wordt wekelijks op zaterdag om 21.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Artikel delen: