Politie houdt man aan voor geweldadige beroving in Voorstraat Zwolle - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Politie houdt man aan voor geweldadige beroving in Voorstraat Zwolle

Zwolle – De politie hield op zaterdag 28 september in de Voorstraat een 22-jarige man uit de gemeente Hardenberg aan. Hij wordt verdacht van een geweldadige beroving op een 21-jarige vrouw uit Leusden. Deze beroving vond eerder die nacht plaats in het centrum van Zwolle.

Omstreeks 5.30 uur kreeg de politie de melding dat er en beroving had plaatsgevonden in de Voorstraat. De vrouw verklaarde dat ze in haar auto zat toen een onbekende man het portier opentrok en haar tas greep. De vrouw hield de tas vast, waarna ze op straat viel. Daarbij sloeg en schopte de verdachte haar. Nadat de vrouw de tas losliet, rende de verdachte er vandoor.

De vrouw moest zich in het ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen. De politie startte een onderzoek. Na korte tijd werd op camerabeelden een man gezien die voldeed aan het signalement. Hij werd rond 6.30 uur in het centrum aangehouden. De man is ingesloten voor onderzoek.

De politie hoopt dat er getuigen zijn die de beroving hebben gezien. Heeft u informatie die de politie kan helpen? Bel dan met 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Artikel delen: