Oude Mars - Foto: Wouter Steenbergen
Oude Mars
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Minder nat en meer zon

Zwolle – Maandag heeft de regenkleding even de tijd om te drogen. In de vroege ochtend kunnen we nog wel een buitje verwachten, maar daarna wordt de buienkans minimaal. Ook krijgen we, na het troosteloze grijze weer van zondag, weer met de zon te maken.

In de middag zal de zon zich weer laten zien. Wel is zij in duel met de stapelwolken. Wat de uitkomst ook mag zijn, we mogen hier, zeker na het weer van zondag niet ontevreden over zijn. Er waait een matige noordwestenwind en het kwik zal naar de 17 graden stijgen. Dit is in vergelijking met vorig jaar zomers warm. Op 30 september 2018 werd het in de Bilt namelijk ijskoud. Daar kwam het die dag ook heel even onder het vriespunt, -0,1 °C. Hiermee was het de eerste officiële vorstdag (minimumtemperatuur lager dan 0,0 °C) van de herfst dat jaar. Normaal kunnen we in september nog geen vorst verwachten.

Later op de dag neemt de bewolking, en hiermee de buienkans weer toe. In de avond en nacht naar dinsdag kunnen we opnieuw nattigheid verwachten. De minimumtemperatuur ligt rond de 11 graden.

Dinsdag kan de regenponcho weer uit de kast. Het wordt naar verwachting een kletsnatte dag. Dit heeft te maken met het feit dat opnieuw een lagedrukgebied passeert. Dit keer valt er meer regen dan zondag. Ook wordt het een paar graden frisser dan maandag en kunnen we te maken krijgen met onweer. Voor woensdag en donderdag staat er beter weer op het programma. De buienkans is deze dagen niet of nauwelijks aanwezig.

Artikel delen: