ZwolleDoet! en gemeente Zwolle zetten mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Maand van de Mantelzorg

ZwolleDoet! en gemeente Zwolle zetten mantelzorgers in het zonnetje tijdens de Maand van de Mantelzorg

Zwolle – Zondag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Zwolle kent veel mantelzorgers die het verdienen om in het zonnetje te worden gezet, daarom roept ZwolleDoet! november uit tot de Maand van de Mantelzorg. De hele maand worden er met vele partijen uit de stad diverse activiteiten georganiseerd speciaal voor mantelzorgers. De opgave is reeds geopend!

Een mantelzorger geeft hulp aan iemand in zijn omgeving die dat nodig heeft. Vaak is dit een partner, familielid of bekende. “Veel mensen weten zelf niet dat ze mantelzorger zijn. Ze helpen vanuit liefde en zorg voor de ander, het voelt als vanzelfsprekend”, aldus Ineke, regisseur bij Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet!. De zorg is echter vaak intensief en langdurig, wat tot overbelasting kan leiden. Ineke: “Onze rol is dan om die persoon te ondersteunen en adviseren. We herinneren mantelzorgers eraan ook goed voor zichzelf te zorgen.”


In de Maand van de Mantelzorg is het tijd voor de mantelzorger. Samen met veel betrokken partijen in Zwolle organiseert Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet! diverse culturele, ontspannende en informatieve activiteiten. Van een voorstelling in de Zwolse Theaters tot een Workshop Mindfulness of rondleiding bij PEC Zwolle: er is voor ieder wat wils. De aanmeldingen voor de activiteiten stromen snel binnen, maar er zijn nog diverse activiteiten waar mensen zich voor in kunnen schrijven. Dit kan via www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.

De gemeente Zwolle waardeert het werk en de inzet van mantelzorgers enorm. Daarom kunnen mantelzorgers naast de Maand van de Mantelzorg het hele jaar door meedoen aan gratis activiteiten. Ook kunnen ze een individuele waardering aanvragen. Dit jaar is dit een VVV cadeaukaart en voor jonge mantelzorgers tot en met 12 jaar een bioscoopbon. De individuele waardering kan tot 31 december 2019 worden aangevraagd via www.mantelzorgwaarderingzwolle.nl.

Wil je graag meer informatie over mantelzorg of ben je op zoek naar ondersteuning of advies? Ga dan naar www.zwolledoet.nl/informatie-over-mantelzorg.

Artikel delen: