Bankastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Bankastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Natte ochtendspits, daarna enkele opklaringen en buien

Zwolle – Dinsdagmorgen zijn de luchten grijs en de straten nat. Het giet soms stevig door, een donderklap behoort tevens tot de opties. Rijkswaterstaat verwacht een zeer zware ochtendspits, mede door de regen. Wie zich dit alles besparen wil, adviseren we om tot tien uur in bed te blijven liggen. Dan is de meeste regen namelijk naar het oosten verdwenen. Op een losse bui na die in de middag kan opduiken.

De kansen voor de zon zijn het grootst rond het middaguur, maar wolken bepalen de hele dag het weerdecor boven Zwolle. Het wordt ongeveer 18 graden. De matige wind is aanvankelijk zuidwest tot west, maar draait naar noordelijke richtingen in de avond. Dan volgt een nieuwe buienzone, die naar verwachting minder regen brengt dan ’s ochtends neergekomen is. Tot in de nacht is er kans op buien, waarvan de meeste vermoedelijk zuidelijk van de regio Zwolle voorbij trekken.

Voor dinsdag wordt een etmaalhoeveelheid neerslag berekend van 10 tot 20 liter per vierkante meter. Ter vergelijking: in het afgelopen weekend is door onze regenmeters in totaal 22 liter per vierkante meter gemeten in Zwolle-West en 28 liter in Zwolle-Centrum.

Woensdag ligt Zwolle geregeld onder een lucht waarin de kleur blauw overheerst. Er is meer ruimte voor de zon. Wat echter opvallender zal zijn, is de temperatuur. Het wordt gevoelig frisser: slechts 14 graden in de middag, na een start ‘s morgens met 7 graden. Dat vraagt wellicht om een andere jas, eentje die warmer is én regenbestendig, vanwege de kans op een bui vanuit het noordwesten.

Donderdag en vrijdag doen het wat betreft de temperatuur niet beter. Het langjarig gemiddelde maximum ligt bij 16 graden en daar zitten we onder. Donderdag is er kans op een bui en vrijdag is er meer regen in aantocht, hierheen gestuurd door (ex-)orkaan Lorenzo, die dan onze richting op komt. Meer over Lorenzo lees je in onze komende weerberichten.

Artikel delen: