Personeel Isala gaat staken

Personeel Isala gaat staken

Zwolle – De vakbonden hebben bekend gemaakt dat op dinsdag 8 oktober een aantal afdelingen in Isala een zondagdienst gaan draaien. Het gaat om de OK (operatiekamers) in Zwolle en Meppel en de IC (Intensive care) in Zwolle.

Zondagsdiensten betekenen dat betrokken werknemers wat betreft de patiëntenzorg werken alsof het zondag is. Tijdens de zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Dit geldt dus voor spoedoperaties en spoedinterventies.

Na de officiële aanzegging van de vakbonden heeft Isala eerst in beeld gebracht welke gevolgen dit heeft voor onze patiëntenzorg. Uitgangspunt hierbij is dat de veiligheid van patiënten en medewerkers gewaarborgd blijft.

Operaties voor deze dag moeten worden verplaatst, dit is helaas onontkoombaar. Isala snapt dat dit vooral voor de betreffende patiënten heel vervelend is. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht; alle afspraken worden uiteraard naar een andere datum verplaatst. Alle afspraken op de polikliniek gaan dinsdag 8 oktober gewoon door.

Artikel delen: