Zwolle komt in actie tegen eenzaamheid

Zwolle komt in actie tegen eenzaamheid

Zwolle – Van 1 oktober tot en met 8 oktober is de tiende editie van de Week tegen Eenzaamheid. Ook in Zwolle is er extra aandacht voor dit thema! Zo vind je aankomende week diverse WijZ medewerkers bij de koffietafel van diverse Albert Heijn vestigingen in Zwolle.

Onder het mom van ‘Kom erbij en doe mee!” vertellen zij graag over de vele activiteiten die wekelijks in Zwolle worden georganiseerd. Daarnaast wordt er in samenwerking met Albert Heijn Stadshagen op maandag 8 oktober van 10.00 – 11.30 uur in het Cultuurhuis een buurtbrunch georganiseerd voor oudere wijkbewoners. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging bij de kassa van Albert Heijn in Stadshagen.

Wekelijks worden in heel Zwolle tientallen activiteiten georganiseerd voor ouderen. Medewerkers van WijZ vertellen u graag wat het volledige programma is. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid vindt u de medewerkers op woensdagmorgen 2 oktober bij Albert Heijn in Zwolle Zuid (Pijlmanstraat), maandagmorgen 7 oktober bij Albert Heijn in Dieze (Klein Grachtje) en dinsdagmorgen 8 oktober bij Albert Heijn in Aalanden (Dobbe).

De Week tegen Eenzaamheid 2019 wordt georganiseerd in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Minister Hugo de Jonge geeft 1 oktober het startsein aan de week tijdens het openingscongres Week tegen Eenzaamheid 2019. Tijdens deze week vinden honderden activiteiten plaats waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Zowel organisaties, sociaal werk, zorginstellingen als vrijwilligers organiseren deze activiteiten. Onder de vlag van Eén tegen Eenzaamheid ontstaat een landelijke beweging die laat zien dat niemand alleen staat, ook niet in de strijd tegen eenzaamheid.

De Week tegen Eenzaamheid draagt bij aan het doorbreken van het taboe op eenzaamheid. Uit de peiling is gebleken dat Nederlanders verschillend tegen het taboe op dit onderwerp aankijken. Voor 26 procent berust er geen taboe op eenzaamheid. 24 procent vindt eenzaamheid steeds minder een taboe-onderwerp tegenover 23 procent van de Nederlanders die het juist steeds meer een taboe-onderwerp vindt. Voor 27 procent is dit onveranderd. Meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid is te vinden op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Artikel delen: