CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum in Zwolle

Zwolle –  Op vrijdag 9 mei bezoekt CDA Tweede Kamerlid Eddy van Hijum Zwolle. ’s Ochtends zal hij zich samen met wethouder Dannenberg in Holtenbroek laten informeren over het project ” Samen gaan voor de Palestrinalaan”en ’s middags worden met de CDA-fractie Zwolle de politie, Tactus verslavingszorg en de horeca bezocht in het kader van het locale alcohomatigingsbeleid voor de jeugd.

Om half elf start het bezoek in Holtenbroek, de wijk die door dit 2e Kamerlid geadopteerd is. Hier zullen de CDA-ers een kijkje nemen bij het vorig jaar gestarte project “Samen gaan voor de Palestrinalaan”. Dit project heeft tot doel de zelfredzaamheid, de veiligheid en de leefbaarheid van de Palestrinalaan samen met de bewoners te vergroten. In dit project hebben de gemeente Zwolle, Travers, de politie en de wooncorporaties SWZ en Deltawonen de krachten gebundeld.

De middag staat in het teken van “jeugd en alcohol” en begint met een bezoek aan de politie in het centrum van Zwolle. Vervolgens gaat de delegatie naar Tactus Verslavingszorg aan de Dr. Stolteweg. De middag eindigt met een bezoek aan Koninklijke Horeca Zwolle. De CDA’ers bezoeken deze organisatie in Grand Café de Atlas aan de Ossenmarkt.

De reden waarom de christendemocraten voor het thema ‘Jeugd en Alcohol’ hebben gekozen is dat er de afgelopen jaren in toenemende mate sprake is van alcoholmisbruik onder jongeren en dat dit zowel voor de veiligheid als voor de gezondheid van jongeren negatieve gevolgen heeft. Het CDA vraagt al geruime tijd aandacht voor deze problematiek en laat zich graag door genoemde instanties informeren over hun aanpak van deze problematiek en hun bijdrage aan het regionale alcoholmatigingsprogramma 2007-2011.

 

Artikel delen:
Reacties 3

Reacties zijn gesloten.