ArtEZ Zwolle organiseert 24Hours - Foto: Nico van Maanen
Foto: Nico van Maanen

ArtEZ Zwolle organiseert 24Hours

Zwolle – Zaterdag 5 oktober maken ruim honderd ArtEZ-studenten 24 uur lang kunst tijdens de ArtEZ 24Hours. Aan dit event, geïnspireerd op de internationale 24 Hour Comic Day, doen studenten van acht studierichtingen mee.

Per studierichting werken de studenten 24 uur lang aan een gerichte opdracht. Om te volgen wat de studenten zoal aan het maken zijn, wordt er vanaf zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur een liveblog bijgehouden op www.facebook.com/ArtEZArtDesignZwolle.


De opdrachten tijdens de 24Hours variëren per studierichting. Zo maken de studenten Comic design een strip van 24 pagina’s. Elk uur één pagina. Studenten Animation Design animeren elk uur één seconde, waardoor er aan het eind van de 24Hours een 24 seconde durende animatie gemaakt is. Docent theater en Interieur werken samen aan een voorstelling waarin ze hun creativiteit en expertise kunnen bundelen.

De Academie voor Art & Design en Docent Theater in Zwolle is gevestigd aan de Rhijnvis Feithlaan. De academie heeft een groot aanbod opleidingen op het gebied van vormgeving plus de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vormgeving, Docent Theater, de associate degree Interieurvormgever en de bachelor Interieurarchitectuur. Bij ArtEZ Zwolle staat Human Matters centraal. Vanuit dit concept wordt aan de zelfontplooiing en de ambachtelijke en narratieve vaardigheden van studenten gewerkt. Dit vanuit de overtuiging dat kunst een essentieel aspect van onze menselijkheid is en dat we door te leren, te onderzoeken, in gesprek te gaan en te creëren een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld.

Artikel delen: