De mogelijkheden voor het lenen van geld in Zwolle

De mogelijkheden voor het lenen van geld in Zwolle

Voor iedereen komt er weleens een moment waarop je ineens wat extra geld nodig hebt. De wasmachine gaat kapot en er is een nieuwe nodig, of er moeten flink wat reparaties aan de auto gedaan worden om de APK dit jaar te behalen.

Wanneer je op zo’n moment geen budget hebt om aan dit soort financiële verplichtingen te voldoen, kan het lenen van geld een uitkomst bieden. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. De sociale lening

In sommige gevallen kan de gemeente in Zwolle je helpen door je het geld te lenen: ook wel een sociale lening genoemd. Deze lening is vaak bedoeld voor noodzakelijke, grote, eenmalige uitgaven. Een koelkast die snel vervangen moet worden bijvoorbeeld, of een energierekening die een stuk hoger is uitgevallen en toch binnen de termijn voldaan moet worden. De hoeveelheid van de maximale lening hangt af van verschillende zaken, waaronder je inkomen. De minimale sociale lening is altijd €250, en de maximale lening ligt vaak rond de €5.000.

2. De bijzondere bijstand

Mocht je geen lening af willen sluiten, dan kun je kijken of je beroep kunt doen op de bijzondere bijstand. Dit is een uitkering waarmee je bijzondere kosten kunt betalen, en de gemeente zal bepalen of je hier wel of geen recht op hebt. Ook dit wordt vaak beoordeeld op basis van je individuele omstandigheden en je financiële situatie.

3. Een persoonlijke lening

Naast deze twee overheidsleningen is er ook nog de mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten bij een betrouwbare instelling zoals Becam bijvoorbeeld. Het grote voordeel bij een onafhankelijke instelling zoals Becam is de mogelijkheid om verschillende opties te kunnen vergelijken, en hierdoor direct te zien welke het beste bij jou en je situatie past. Met een persoonlijke lening leen je tegen een vaste looptijd en een vaste rente. Dit betekent dat je maandlasten vast staan en dat je altijd weet waar je aan toe bent. De lening wordt bij akkoord direct geheel uitbetaald.

4. Een doorlopend krediet

Heb je liever geen persoonlijke lening? Dan kun je voor een doorlopend krediet kiezen. Het doorlopend krediet komt met een variabele looptijd en rente tarief en biedt je hierdoor meer flexibiliteit dan de persoonlijke lening. Het leenbedrag van het doorlopend krediet wordt daarentegen niet in één keer uitbetaald; jij bepaalt in dit geval zelf wanneer je hoeveel opneemt van je maximale krediet.

Let natuurlijk altijd op dat een lening je geld kost en dat je hier nieuwe maandelijkse financiële verplichtingen mee aan gaat. Denk dus altijd goed na en doe voldoende onderzoek voordat je een keuze maakt!

Artikel delen: