Assendorperdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs, regenachtig en koud

Zwolle – Vrijdag arriveren de overblijfselen van wat afgelopen week de orkaan Lorenzo was. Wat merkt Zwolle daarvan? Voornamelijk dat het grijs is en nogal koud. Regen en motregen valt er ook, maar de berekende hoeveelheden lopen uiteen. De hele dag door zijn er regenachtige perioden, misschien gevolgd door buien in de avond. We doen een gooi naar het neerslagtotaal: 5 tot 10 millimeter. Dat is niet indrukwekkend.

Ook niet indrukwekkend is de verwachte wind. Die is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Dat lijkt in de verste verte niet op een orkaan. De wind komt in de ochtend uit het zuidoosten en in de middag en avond draait hij naar oost tot noordoost. Opvallend is de lage temperatuur ’s middags van slechts 11 graden. De zon krijgt door de dikke wolkenmassa geen kans om de boel op te warmen.

In de nacht naar zaterdag zijn er opklaringen en koelt het af naar 5 graden. Er is misschien nevel of mist in de ochtend. Zaterdag blijft het droog en de zon komt er ook nog eens bij om Zwolle op te fleuren. Wat wil je nog meer begin oktober? Nou, dat het iets warmer zou zijn. Dat lukt, het wordt 14 graden, minder koud dan op vrijdag. Maar wel te fris voor de tijd van het jaar.

Zondag houden we het na een koude nacht vermoedelijk tot de avond droog. Over het zuiden van het land trekt een regengebied en de vraag is of Zwolle er overdag wel of niet mee te maken krijgt. Morgen hopen we hierover meer te weten. Er is in elk geval veel bewolking en de zon maakt weinig kans om voor opwarming te zorgen. Een middagtemperatuur van 13 graden.

In de nacht naar maandag is het koud met mogelijk vorst aan de grond. En op neushoogte maar weinig boven nul. Maandag belooft een droge dag met zon en wolken te worden. Het wordt ongeveer 14 graden in de stad.

Artikel delen: