N50 Zwolle-Kampen volgende week dicht

Zwolle/Kampen – De Hanzelijn, die momenteel door Prorail wordt aangelegd, kruist de N50. Om de werkzaamheden rondom deze kruising veilig en snel te kunnen uitvoeren, sluit Rijkswaterstaat de N50 tussen vrijdag 16 mei 22.00 uur en maandag 19 mei 05.00 uur in beide richtingen tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Kampen Zuid voor het verkeer. 

Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid vanaf knooppunt Hattemerbroek, A28, afslag 19 (Wezep) en de Kamperstraatweg N763. Omleidingroutes staan ter plaatse met gele borden aangegeven. Verkeer heeft rekening te houden met een langere reistijd dan gebruikelijk. Na afloop van deze werkzaamheden zal het verkeer ten zuiden van Kampen Zuid over een afstand van circa 1500 meter tijdelijk (voor de duur van circa 2 jaar) over een nieuw stukje weg rijden. Op deze manier ontstaat ruimte zodat aan het nieuwe viaduct gewerkt kan worden.

Dubbele benutting afsluiting

Deze afsluiting van de N50 gebruikt Rijkswaterstaat om werkzaamheden (wat, welke ) uit te voeren die voortkomen uit de evaluatie N50 van november 2007. Deze werkzaamheden vragen ook om een volledige afsluiting van de weg. Door beide werkzaamheden in hetzelfde weekend te laten plaatsvinden, wordt de verkeershinder voor weggebruikers beperkt.

Artikel delen: