Koestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Koestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Prima herfstdag

Zwolle – Het weer werkt mee om er een mooie zaterdag van te maken. Na een mogelijk mistige start blijft het droog en komt de zon ruim aan bod. Het kwik klimt uit de diepe dip van vrijdag. Toen haalden de twee stadsthermometers van Weblog Zwolle amper 10 graden. Veel te koud voor begin oktober. Zaterdag gaan we naar 15 graden en dat voelt heel wat prettiger aan. Zeker in de zon en uit de wind, die een handje meehelpt door zich koest te houden: een zwak tot matig briesje uit noordoost tot oost.

De passage van orkaan Lorenzo’s restanten ging vrijdag gepaard met vrijwel constant gemiezer. Over de hele dag gemeten lag de neerslaghoeveelheid in Zwolle rond 8 millimeter. Geen bijster hoge score, maar koud en nat kon je er wel van worden. Het grijze wolkendek was eindeloos. Die wolkenmassa is intussen naar het zuiden verdwenen, zodat de zon deze zaterdag weer een sterke rol kan spelen. Sommige weermodellen berekenen zelfs bijna wolkeloos weer tot halverwege de middag.

Dat lijkt te optimistisch. Vanuit het zuidwesten nadert een front, waarvan de hoge bewolking zich zaterdag waarschijnlijk aandient. De zon komt daar wel doorheen.

Zondag beregent dat front de zuidelijke provincies. Grote delen van Gelderland houden het evenmin droog, maar het ziet er voorlopig naar uit dat Zwolle buiten schot blijft. Een front zo dichtbij staat garant voor veel bewolking. Zondag blijft de zon daarachter verscholen. De temperatuur stagneert bij 13 graden en de oostenwind is sterker dan op zaterdag.

Maandag belooft droog en zonnig te worden, na een nacht met vorst aan de grond en ijs op je autoruiten. Het wordt de beste dag van de nieuwe week. Vanaf dinsdag is het een komen en gaan van storingen uit het westen, die dagelijks nattigheid brengen. De temperatuur schommelt in de buurt van 14 graden.

Artikel delen: