“Groene” exposities in bibliotheken Zwolle

Zwolle – Mei: de maand waarin de natuur volop tot bloei komt. Heerlijk genieten van de eerste warme lentedagen. Je verwonderen over het frisse groen van bladeren terwijl je de heerlijke lentegeuren opsnuift. Deze maand besteedt Bibliotheek Zwolle met lezingen en exposities aandacht aan een breed scala van “groen” in Nederland (en Zwolle), maar ook in bijzondere gebieden, zoals de Antarctica en IJsland.

De aanwijzingen dat het klimaat aan het veranderen is, stapelen zich op. De aarde warmt op en extreme droogte, grote hoeveelheden regen en hittegolven worden op veel plaatsen minder zeldzaam. Zeer waarschijnlijk dragen menselijke activiteiten bij aan de klimaatverandering en de opwarming van de aarde. Om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden, zijn talrijke aanpassingen nodig aan het toekomstige warmere en grilliger klimaat.

Deze expositie van het KNMI wordt aangevuld met informatie over wat de Europese Unie aan klimaatbeheersing doet. Daarnaast zal Kees Floor, een autoriteit op het gebied van klimatologie, donderdag 20 mei een lezing over klimaatveranderingen verzorgen in de Statenzaal.

De expositie van het KNMI is georganiseerd in samenwerking met Europe Direct, het informatiepunt van de Europese Unie. “Klimaatveranderingen” is van 4 tot en met 28 mei te bezichtigen in Bibliotheek Zwolle Centrum.

Expositie “Groen”

Henk Ripassa exposeert van 1 tot en met 31 mei met een bijzondere expositie van het (Zwolse) groen in Bibliotheek Zwolle-Zuid. Deze amateur-fotograaf maakte jaren deel uit van Fotoclub Zwolle-Zuid. Voor de expositie “Groen” maakte hij een selectie uit de vele natuurfoto’s die hij in de loop der jaren gemaakt heeft. Van groen fruit tot groene boomwortels, macro- en detailopnames; deze expositie toont de vele facetten van groen.

Zaterdag 24 mei is Henk Ripassa van 11.00 tot 12.00 uur te gast in Bibliotheek Zwolle-Zuid. Hij geeft dan een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over zijn fotografie. Deze activiteit is gratis te bezoeken.

Beide exposities zijn tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum en Bibliotheek Zwolle-Zuid gratis te bezichtigen tijdens openingstijden.

Artikel delen: