ROVA kapt grote hoeveelheid bomen aan Lichtmisweg, weg beperkt bereikbaar

ROVA kapt grote hoeveelheid bomen aan Lichtmisweg, weg beperkt bereikbaar

Zwolle – Op maandag 7 oktober start ROVA met de kap van 156 iepen en 20 esdoorns in de berm langs de parallelweg Lichtmisweg tussen tankstation Haerst en de Koperen Hoogte. Tijdens deze werkzaamheden is de weg beperkt bereikbaar.

Uit onderzoek is gebleken dat de wortels van de iepen niet stevig genoeg in de grond zitten, waardoor deze geen vastigheid kunnen bieden aan de boom. De stam zit als een soort potlood in de grond. Als gevolg hiervan kunnen de bomen bij een lichte storm gemakkelijk omwaaien.

Ook is er bij een groot deel van de bomen iepziekte geconstateerd en vertonen de esdoorns een sterk verminderde conditie. Daarom kapt ROVA de bomen met spoed om uitbreiding van de iepziekte en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Het gebied wat om de Lichtmisweg heen ligt, is een weidevogelgebied. Weidevogels houden van een open landschap. Daarom plaatst de gemeente hier geen bomen terug, maar wordt er gekeken of er een andere plek is om nieuwe bomen te planten.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de berm langs de parallelweg Lichtmisweg tussen tankstation Haerst en Koperen Hoogte. ROVA moet vanaf de weg werken om goed bij de bomen te komen en daardoor is de weg tijdens deze werkzaamheden beperkt bereikbaar.

Artikel delen: