Badhuiswal - Foto: Wouter Steenbergen
Badhuiswal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Grijs, winderig en later regenachtig

Zwolle – Zondag is het grijs en in de ochtend en een deel van de middag droog. De rand van een neerslaggebied dat in de morgen al boven het zuiden en midden van het land regen geeft, overschrijdt in de loop van de dag ook de gemeentegrenzen van Zwolle. Met een slag om de arm verwachten we dat het vanaf 15.00 uur nat wordt. Er zijn perioden met meestal lichte regen, wat tot in de avond kan aanhouden.

Dan hebben we ook nog wind om het herfstachtige plaatje compleet te maken. Die trekt in de loop van de ochtend aan naar matig, windkracht 4, uit zuidoost tot oost. Daardoor voelt het bij een maximumtemperatuur van slechts 12 graden aan alsof het een graad of 6 is. De ochtend is het minst slechte deel van de dag, met misschien nog een klein kansje voor de zon om door de grijze wolkensluiers heen te piepen. Mooier kunnen we het deze zondag niet maken. Daarom gaan we gauw door naar de maandag, die prachtig belooft te worden.

Maandagochtend vroeg is het helder en koud met vorst aan de grond. Op neushoogte blijft het iets boven het vriespunt waarschijnlijk. De opkomst van de zon kun je goed zien, want er zit geen bewolking in de weg. En dat geldt voor de hele dag: Zwolle mag tot de avond rekenen op uitbundige zonneschijn.

Vanaf dinsdag hebben de regenmeters van Weblog Zwolle veel te doen. Er valt volgens huidige inzichten tot komend weekend elke dag regen. De middagtemperatuur is met ongeveer 14 graden aan de lage kant voor begin oktober.

Artikel delen: