Badhuiswal - Foto: Wouter Steenbergen
Badhuiswal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en vrij zonnig na een koude start

Zwolle – Maandagochtend is er kans op vorst aan de grond en autoruiten krabben. De wegdektemperatuur blijft wel boven het vriespunt. Zonsopkomst is om kwart voor acht en zodra de zon hoog genoeg geklommen is, verdwijnt eventueel ijs vanzelf. De zon schijnt vanachter sluierwolken, maar komt daar goed doorheen. In de loop van de middag schuiven er meer wolken deze richting op, die de zon wel dwarszitten. Maar het blijft tot ver in de avond droog.

De temperatuur op neushoogte komt ‘s morgens met ongeveer 4 graden uit de startblokken, om in de middag bij 14 graden te eindigen. Minder kil dan op zondag, toen de beide stadsthermometers van Weblog Zwolle er slechts een magere 11 graden uit konden persen. De wind is maandag zwak tot matig uit oostelijke richtingen. In de tweede helft van de avond krijgen we vanuit het westen bezoek van een regenfront, dat in de nacht naar dinsdag de straten van Zwolle nat gaat maken. De wind is dan gedraaid naar zuid tot zuidwest.

Dinsdagochtend trekken achter het front aan misschien nog enkele buien over de stad. Dat zou in de ochtendspits kunnen gebeuren. In het volgende weerbericht kunnen we dat hopelijk nauwkeuriger inschatten. Het belooft de rest van dinsdag meestentijds droog te blijven. De temperatuur valt niet tegen: 16 graden in de middag. De zon laat zich vooral ’s middags zien.

Woensdag tot en met vrijdag verlopen wisselvallig met af en toe regen of buien. Gelukkig zijn het niet volledig zonloze dagen. Woensdag zakt het kwik weer weg onder de 15 graden, maar daarna lijkt er een gestage stijging in te zitten, die doorgaat tot in het weekend. Misschien wel tot 19 graden komende zondag. Of dat werkelijkheid wordt, houden we in de gaten voor je, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: