Genieten bij Open Ton - Foto: Arie Mekkring
Foto: Arie Mekkring

Genieten bij Open Ton

Zwolle – Een mooie lokatie, veel talent en een gemoedelijke sfeer. Dát waren de ingrediënten voor een heerlijk avondje muziek en cabaret. Genieten van al het talent wat Zwolle en weide omgeving te bieden heeft.

Lunchroom Blocks in de Diezerstraat zal dit seizoen de lokatie voor dit prachtige initiatief zijn. De sfeer van een huiskamer kwam ook deze keer volledig tot zijn recht. Voor de deelnemende artiesten was dit een uitstekende inspiratiebron. Het werd uiteindelijk een zeer gevarieerde avond met oude bekenden maar ook nieuw talent. Zoals gebruikelijk is de presentatie in handen van een bekende Zwollenaar. Deze keer viel de eer aan wethouder William Dogger.

De meeste zwollenaren kennen hem als een gedreven politicus met het hart op de juiste plaats. Met duidelijk veel plezier kondigde hij de diverse artiesten aan. Als rode draad in het programma bracht huisdichter Henk Huisstede weer enkele gedichten ten gehore. De avond werd geopend met een sterk optreden van de 22-jarige Ratna. De in Zwolle woonachtige zangeres beschikt over een mooi en helder stemgeluid. Beïnvloed door R&B, Jazz en Soul vertolkte zij ondermeer I’f Ain’t Got You, Shackles, van respectievelijk Alicia Keys en Mary Mary.

Van muziek tot het brengen van humor lijkt een grote stap maar heeft één gemeenschappelijke deler: mensen entertainen. Dat deed Jeffrey Koerhuis subliem met een gort droge act. Met André van Duin als grote voorbeeld wist hij het heden en verleden op buitengewoon hilarische wijze te combineren. Naast kleinschalige optredens is hij regelmatig met straattheater-acts te zien op festivals. Zijn grote droom blijft echter om ooit in het theater te staan met een een echte revue.

Een oude bekende op dit open podium was Nina Scherpen. Sinds 1993 woont zij in Zwolle en schrijft al haar liedjes zelf. Uitaard mocht ook deze keer het C&A-lied niet ontbreken. In haar liedjes staat de herkenbaarheid van het hedendaagse centraal.

Eén van de absolute hoogtepunten was het optreden van Eric Milton. Hij is een schoolvoorbeeld van een echte laatbloeier. Na zijn 50e jaar is hij pas klassiek geschoold tenor geworden. Inmiddels timmert hij met veel enthousiasme zo’n 6 jaar aan de weg. Op dit moment maakt hij een geweldige ontwikkeling door. Zijn repertoire bestaat uit licht klassieke werken en moderne songs. Met werken als o.a. Nessun Dokma, Una Fortium en Luna bracht hij voltallige publiek in vervoering. Evenals zangeres Ratna heeft hij zijn roots liggen in de wijk Holtenbroek. Een wijk die bekent staat om zijn culturele diversiteit maar zeker ook op muzikaal gebied. Na afloop van zijn indrukwekkende optreden veel hem terecht een groot applaus ten deel. Ook in de toekomst wil hij mensen laten genieten van verrassende, vrolijke en ontroerende songs. Gezien zijn schitterende optreden tijdens deze Open Ton gaat dit zeker lukken.!

Ter afsluiting van het programma werd wethouder Williiam Dogger onverwachts toegezongen door Rita Jansen, beter bekend als Tante Kippe. Speciaal voor hem werd het oer-zwolse lied ’Toen ik eens op een dag’, ten gehore gebracht. Het was een mooie afsluiting van een zeer geslaagde avond. Op donderdag 21 november a.s. staan de deuren vanaf 20.00 uur weer open bij Blocks. Wat het programma dan te bieden heeft is echter nog niet bekend. Wat wel zeker is dat Henk Klompenmaker de avond op zijn eigen wijze zal presenteren. Ook bij deze gelegenheid is iedereen van harte welkom en de toegang is wederom gratis. Om deel te kunnen nemen aan dit open podium kan men zich nog steeds aanmelden via www.openton.nl.

Artikel delen: