Kledingactie LESBOS 19 en 20 oktober Oosterkerk Zwolle

Kledingactie LESBOS 19 en 20 oktober Oosterkerk Zwolle

Zwolle – De werkgroep evangelisatie van de Oosterkerk in Zwolle verzamelt op 19 oktober van 13.00 tot 15.00 en op zondagochtend 20 oktober voor en na de kerkdienst kleding voor de vluchtelingen die aankomen op LESBOS. Na het succes van vier jaar terug, toen de werkgroep kleding inzamelde voor inwoners van de stad Zwolle via het Leger des Heils en de Voedselbank, bieden zij nu opnieuw de hulp maar dan buiten de stads en landgrenzen.

Henk Bosma, lid van de werkgroep evangelisatie; ‘Het is nog steeds een schrijnende situatie in Lesbos en op verzoek van de Kruiskerk in Heerde wordt deze inzameling gehouden. We hebben niet direct ‘ja’ gezegd en eerst de vraag uitgezet bij het Leger des Heils in Zwolle en de voedselbank in onze stad. Immers, als er hulp in de stad geboden kan worden met een inzameling is dat natuurlijk onze eerste prio. Maar vanuit deze organisaties kregen we bericht dat er voldoende op voorraad was en ook wordt uitgegeven, dus kunnen wij nu voor Lesbos gaan inzamelen. Een mooi initiatief waarmee wij de Kruiskerk kunnen ondersteunen en waarbij zij zelf voor het transport naar Lesbos gaan zorgen.”

Wat is er nodig? Kleding en verzorgingsproducten
De volgende kleding kan worden ingebracht: warme kinder,- heren- en dameskleding. Denk ook aan schoenen, sokken, ondergoed, mutsen en sjawls. Geen oude kleding in de kast maar wel een bijdrage willen leveren? Dat kan ook geeft Henk aan; ” Tandenborstels, tandpasta, zeep, shampoo, douchegel, maandverband, luiers, luierdoekjes, scheergel en scheermesjes is ook meer dan welkom”.

Wanneer, waar en hoe laat:
Op zaterdagmiddag 19 oktober kan er tussen 13.00 en 15.00 uur kleding en goederen worden afgeleverd in het voorportaal aan de Oosterkerk. De kerk staat naast de Turfmarkt en via de grote deuren aan de voorkant kan het worden afgegeven. “Wij zetten de deuren letterlijk voor iedereen en allerlei goederen open”, vertelt Henk enthousiast. Oosterkerk, voorportaal. Bagijneweg 17a, Zwolle (nabij Turfmarkt).

Werkgroep evangelisatie Oosterkerk
Evangelisatie betekent dat er verbindingen tussen mensen worden gelegd. Het gaat om communicatie, waar mensen worden gezien en gekend. Samen mens-zijn in de wereld. Dit betekent dat het accent niet direct ligt op godsdienst of kerk, maar op spiritualiteit, maatschappelijkheid, religiositeit en levensvragen. Op beleving, geloof en verdieping van mensen onderling. Er worden activiteiten georganiseerd waar mensen uitgedaagd worden mee te doen. Deze activiteiten zijn open, toegankelijk voor iedereen. In het bijzonder voor niet-leden van de Oosterkerk (al kunnen mensen uit de Oosterkerk meedoen).


De werkgroep meent dat de missionaire/diaconale opdracht van de gemeente tegelijk een vorm van evangelisatie is. Er moet een vertrouwen/verbinding zijn tussen mensen alvorens specifiek een geloofsgesprek aan te gaan. Het initiatief voor dit geloofsgesprek ligt bij de ander. De werkgroep stelt zich ten doel present te zijn. We willen “er zijn” voor de ander, vanuit de visie van het christelijk geloof. Het doen van gerechtigheid ziet de werkgroep als het hart van het evangelie. Dit komt tot uiting in activiteiten van de Oosterkerk en in het bijzonder in de doelen van de werkgroep. Benieuwd of het gesprek met ons aangaan? Kom met ons in contact via de website, diensten op zondag (10-11 uur) of via 0651472701.

Artikel delen: