Het weer: Buien in de middag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Het weer: Buien in de middag

Zwolle – Woensdag begint bewolkt en droog. Rond lunchtijd wordt het weer onbetrouwbaar door naderende buien. Die trekken ‘s middags vanuit het zuidwesten over de stad of erlangs. Een enkele kan zo fel zijn dat het eventjes regent dat het giet. Heel misschien is tevens een donderklap hoorbaar. Zwollenaren die niet verrast willen worden, doen er goed aan buienradar bij de hand te houden.

De middagtemperatuur in de stad is woensdag 14 graden, een graadje koeler dan op dinsdag. Tijdens een bui is het nog iets koeler. Er staat een matige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4. In de avond wordt de buienactiviteit minder, maar verdwijnt waarschijnlijk niet geheel. De maan gluurt wel tussen de wisselende bewolking door, terwijl het in de nacht naar donderdag afkoelt naar 9 graden.

Donderdag zit Zwolle nog onder dezelfde buienroute als op woensdag, maar het is er minder druk. De zon vindt tussen alle wolken door mogelijkheden om Zwolle te beschijnen. Temperatuur en wind verschillen weinig van die op woensdag. In de nacht naar vrijdag passeert een regengebied en vrijdag overdag komen verse buien over de stad.

Het weekend wordt zachter met volgens de huidige inzichten 17 graden op zaterdag en 20 graden op zondag. Op beide dagen houden we het echter niet droog, wat wederom de schuld is van buien, op zondag mogelijk met onweer. Het zijn geen continu bewolkte dagen, de zon is af en toe van de partij. Komende dagen houden we in de gaten hoe deze weekendverwachting zich ontwikkelt.

Artikel delen: