Multisportdag voor visueel beperkten op 2 november

Multisportdag voor visueel beperkten op 2 november

Zwolle – SportService Zwolle, Iedereen Actief en Gehandicaptensport Nederland organiseren op 2 november een tweede Multisportdag speciaal voor mensen met een visuele beperking.

Iedereen krijgt hierbij de kans om meerdere sporten en bewegingsactiviteiten te proberen. Daarnaast willen we meer bewustwording creëren bij sportverenigingen over sporten met een visuele beperking. De sportdag vindt plaats bij On Campus in Zwolle, één van de toegankelijke sportlocaties in onze stad.

Uit onderzoek blijkt dat de sportparticipatie van mensen met een visuele beperking achter blijft. Tijdens deze sportdag wil de organisatie mensen met een visuele beperking op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met verschillende takken van sport. “Er is vaak meer mogelijk dan je denkt,”, vertelt Loes Boetes, coördinator aangepast sporten SportService Zwolle.

De sporten die uitgeprobeerd kunnen worden zijn een mix van handicap specifieke en reguliere sporten. Voorbeelden van de aanwezige sporten zijn o.a. vecht- en verdedigingssporten, klimmen, fitness, tandemfietsen, dansen, goalball, running blind, yoga, blindenvoetbal en nog veel meer. Het belooft een dag vol sport, bewegen en plezier te worden voor kinderen en volwassenen. Tussen 10.00 en 15.00 uur krijgt iedereen de kans om de activiteiten te proberen.

De sportdag staat dan wel in het teken van kennismaken met de diverse sporten, maar Loes Boetes vertelt ook: “Na afloop gaan Gehandicaptensport Nederland, SportService Zwolle en Iedereen Actief de deelnemers ondersteunen met het vinden van een geschikte sportvereniging in de buurt zodat deelnemers geholpen worden om verder te sporten. We helpen de mensen verder op weg bij het vinden van een passende sport waarbij hij/zij de sport kan beleven op zijn/haar manier.”

Artikel delen: