Koggelaan - Foto: Wouter Steenbergen
Koggelaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een beetje zon en meest droog

Zwolle – Donderdag is er een kleine kans op een licht buitje. Niks vergeleken met de regen die woensdag in het begin van de avond viel. Onze twee regenmeters in Zwolle meldden ruim 10 liter per vierkante meter. Donderdag belooft het een groot deel van de dag droog te blijven. En met soms een zonnetje! Tussen de vele wolken door, maar de bedoeling is goed. Het is wederom aan de koele kant: 14 graden in de middag. Dit bij een matige bries uit west tot zuidwest, ’s middags windkracht 4 aantikkend.

In de nacht naar vrijdag arriveert een langgerekt neerslaggebied, waar Zwolle ook vrijdag overdag nog geruime tijd ‘plezier’ van heeft. Van vroeg tot laat is er kans op regen. Wanneer die kans het grootst is, is nog niet precies te zeggen. De regen valt natuurlijk uit wolken en die zijn ruim voorhanden boven de stad. De zon zit daar vrijdag vrijwel kansloos achter. Ondanks dat valt de middagtemperatuur met 16 graden iets hoger uit.

Zaterdag blijft het kwik rond dat niveau steken waarschijnlijk. Maar zondag wordt een topper met misschien wel 22 graden. Het lijkt er dus op dat ons een nazomerse temperatuur in de schoot wordt geworpen. Verder is het weerbeeld komend weekend helaas niet erg zomers. Er is vrij veel bewolking. En beide dagen gaan niet droog voorbij. Morgen lees je hier op Weblog Zwolle hoe de nieuwste regenkansen liggen.

Artikel delen: