Zwolle hijst de regenboogvlag op Coming Out Dag

Zwolle hijst de regenboogvlag op Coming Out Dag

Zwolle – Vrijdag 11 oktober is het nationale Coming Out Dag. Zwolle hijst dan de regenboogvlag op drie locaties: het stadhuis, het Stadskantoor en vanaf De Peperbus. Vrij en veilig leven is het recht van iedereen. Daarom hangen gemeenten en het ministerie van OCW op deze dag de regenboogvlag uit om de acceptatie van seksuele- en gender diversiteit te vieren.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

Activiteiten
Naast het hijsen van de vlag worden er in veel gemeenten activiteiten georganiseerd. In Zwolle organiseert De Stadkamer samen met COC Zwolle in de week van Coming Out dag een aantal bijeenkomsten. Kijk voor het diverse aanbod aan activiteiten op:https://coczwolle.nl/actueel/agenda/
https://stadkamer.nl/activiteiten

De week wordt zaterdag 12 oktober afgesloten met de Blije Borrel van 22.00 – 04.00 uur in de bovenzaal van Stadscafé Blij aan de Grote Markt.

Artikel delen: