Sassenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regenachtig herfstweer

Zwolle – Vrijdag is een grijze dag met van ’s morgens tot ’s avonds perioden met regen. De verwachte etmaalscore is 5 tot 10 liter per vierkante meter. Tel daar veel wind bij op en de uitkomst is: herfstweer. De middagtemperatuur is 14 graden, maar in de nattigheid en wind voelt het killer aan. De meeste wind wordt in de middag en avond aan de kust verwacht: stormachtig, windkracht 8. In de regio Zwolle staat dan een dikke windkracht 4 tot misschien 6 uit de richting zuidwest. Dat is een matige tot krachtige wind. Niet fijn om tegenin te fietsen, wel gunstig om in de rug te hebben.

Wie vrijdag nat wordt, kan zich troosten met de gedachte dat het nog harder gaat regenen in de nacht naar zaterdag. Aan het eind van de nacht neemt de wind af. Zaterdag overdag is de kans op een natte stad nog steeds groot. De temperatuur is vrijwel gelijk aan die op vrijdag. De betere dag van het weekend lijkt de zondag te worden. De temperatuur is hoog: volgens de huidige berekeningen is het in de middag maar liefst 21 graden. Kurkdroog blijft het vermoedelijk niet, maar het wordt geen regendag ondanks veel bewolking.

Maandag gaat de maximumtemperatuur omlaag naar ongeveer 18 graden. Nog steeds zacht, maar het weertype is onbetrouwbaar door kans op buien.

Na maandag nemen de neerslaghoeveelheden sterk af en de zon krijgt meer ruimte. De temperatuur daalt naar ongeveer 15 graden in de middag. Dat is vrij normaal voor deze tijd van het jaar.

Artikel delen: