Palestrinalaan - Foto: Wouter Steenbergen
Palestrinalaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Warm en kans op een bui

Zwolle – Zondag is het warm voor de tijd van het jaar. Voor Zwolle wordt een maximum van 22 graden berekend. Er is veel bewolking maar de zon komt er tussendoor. Althans, dat is onze hoopvolle verwachting. Het is een groot deel van de dag droog, maar een bui kan niet worden uitgesloten. Een verregende dag zal dat niet opleveren. Pas na 8 uur ‘s avonds komt vanuit het westen een actievere buienlijn opzetten. De buien hebben een flinke vaart, zodat we ook daar weer vlot van af zijn. Later in de avond klaart het op.

Vorig jaar 13 oktober werd op KNMI-weerstation Heino een maximumtemperatuur van 26,3 °C gemeten. Dat wordt deze zondag in onze regio niet gehaald. Misschien dat bijvoorbeeld de Achterhoek of Limburg dichter in de buurt komt. Daar is door de extra warmte de kans ook groter dat het in de ochtend tot buien komt, misschien met onweer. De wind waait uit zuidelijke richtingen en neemt goed merkbaar toe naar matig in de middag, kracht 4. Bij de passage van de avondbuien draait de wind naar het zuidwesten.

Maandagmiddag is het ongeveer 16 graden, duidelijk koeler dan zondag. De dag start droog, maar tegen de middag volgen buien. Ook in de avond is er kans op wat regen.

Dinsdag lijkt Zwolle het niet droog te houden, vooral in de ochtend niet. Later op de dag knapt het weer op.

In tegenstelling tot eerdere (drogere) prognoses, zijn er in de weermodellen na dinsdag neerslagsignalen verschenen. We moeten concluderen dat we een wisselvallige week tegemoet gaan. De middagtemperaturen liggen in de buurt van 15 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. De nachten zijn niet koud.

Artikel delen: