Katerveerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Katerveerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking, in de middag kans op een bui

Zwolle – Maandag kent een rustig begin. Het water in de sluis bij de Katerveerdijk is bijna als een spiegel. Er is weinig wind en met een beetje geluk laat de zon zich flauwtjes zien door de grijze wolkenlagen heen. Tegen het middaguur schuift vanuit het zuidwesten dikkere bewolking over de stad. Het is een gebied met lichte regen gevolgd door buien, waarvan een enkele pittig kan uitvallen. Misschien met onweer. De wind draait van zuidwest naar oost en neemt toe naar matig, kracht 3. Aan het eind van de middag zijn de buien voorbij en wordt het droog. Dan maakt Zwolle nog kans op een glimp van de zon.

De maandag start met een temperatuur van 12 graden, in de middag is het kwik opgelopen naar 16 graden, misschien nog een graadje meer. Aanzienlijk koeler dan op zondag, maar wel iets boven normaal. Zondagmiddag tikte ons weerstation in Zwolle-Centrum 22 graden aan, het weerstation in Zwolle-West bleef daar een fractie onder. Geen recordwarmte maar wel lekker voor oktober. Komende week zit dat er niet in: een middagtemperatuur rond 15 graden.

In de avond en nacht naar dinsdag is een buitje mogelijk. Ook dinsdagochtend vroeg bestaat die kans. Dinsdagmiddag komt een volgend regengebied nattigheid brengen in de stad. De meeste neerslag in het begin van de avond.

Woensdag krijgt de zon meer ruimte boven Zwolle. In de avond arriveert een neerslaggebied. Het is een front dat zich naar verwachting weinig verplaatst, zodat we er de rest van de week mee te maken hebben. Dat gaat voor wisselvallig weer zorgen. Compleet verregende dagen worden het echter niet. Hoe dat in detail gaat uitpakken, lees je hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: