Overige politieberichten Zwolle

Zwolle – Naar aanleiding van een familieruzie zijn vrijdagmiddag op de Isaac van Hoornbeekstraat een 26-jarige vrouw uit Wezep en een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden. Beiden werden in de loop van de avond weer heengezonden. Maar omdat de ruzie toen opnieuw begon werd de vrouw later weer aangehouden en ingesloten.

Even na 16.00 uur kreeg de politie de eerste melding van een ruzie in een woning aan de Isaac van Hoornbeekstraat. Ter plaatse werd de mannelijke verdachte aangetroffen die erg agressief reageerde. Hij bleek ruzie te hebben gehad met een kennis waarbij hij een ruit van een woning verderop in de straat had vernield. Vervolgens was hij teruggegaan naar de woning waar hij verbleef en had zich afgereageerd op die woning en enkele familieleden. De man werd daarop door de politie aangehouden. Vlak daarna kwam de betreffende kennis, de vrouwelijke verdachte, verhaal halen. Zij wilde de confrontatie aan met de man. De agenten vorderden haar om te vertrekken, maar dit weigerde ze. Toen zij een steen gooide naar de woning waar de man verbleef werd besloten haar aan te houden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en baldadigheid. Beiden werden meegenomen naar het bureau en gehoord. Zij werden daarna met een proces-verbaal heengezonden. Rond 21.15 uur kwam er echter opnieuw een melding van ruzie op de Isaac van Hoornbeekstraat.

Vervolg… Toen de politie ter plaatse kwam bleek de vrouwelijke verdachte weer met diverse mensen ruzie te zoeken. Daarbij had ze onder andere gedreigd met een mes. Omdat niemand aangifte wilde doen werd iedereen gevorderd naar binnen te gaan en elkaar met rust te laten. Dit gebeurde in eerste instantie, maar toen de agenten wilden vertrekken kwam de vrouwelijke verdachte weer naar buiten en weigerde naar binnen te gaan. Uiteindelijk werd ze daarop opnieuw aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en voor nader onderzoek ingesloten.

Op vrijdag 9 mei rond 16.45 uur reed een 32-jarige motorrijder uit Den Haag over de Ceintuurbaan in de richting van de A28 langs een file voor het verkeerslicht op de kruising met de Meppelerstraatweg. Plotseling werd van een auto die op de linker voorsorteerstrook, richting de Meppelerstraatweg,  stond de passagiersdeur geopend. De motorrijder kwam hierdoor ten val tegen een auto op de middelste rijstrook. De motorrijder raakte gewond aan zijn arm en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij naar huis. De passagiere van de auto opende haar deur, omdat zij zag dat er iets uit de vulopening van de benzinetank van de auto voor haar stak. Ze wou de bestuurder daarop wijzen, maar had niet gezien dat op dat moment de motorrijder passeerde.

Op vrijdag 9 mei even na 17.00 uur werd op de Hermelenweg de snelheid gecontroleerd van de auto van een 33-jarige man uit Wezep. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 116 km/u waar 60 is toegestaan. Nadat de man een stopteken had gekregen werd hij aangesproken. De agent rook toen een alcohollucht. Hierop werd de man gecontroleerd op het rijden onder invloed. Dit bleek het geval te zijn. De man werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 400 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd in verband met de snelheidsovertreding. Daarvoor kreeg hij ook een proces-verbaal evenals voor het rijden onder invloed.

 

Op zaterdag 10 mei even voor middernacht is een 27-jarige man uit Zwolle op de Burgemeester Drijbersingel aangehouden voor rijden onder invloed op een fiets. Hij reed met zijn fiets tegen een geparkeerde taxi. Hierdoor raakte de spiegel beschadigd. In eerste instantie probeerde de man er vandoor te gaan, maar hij werd even verderop alsnog aangehouden. Het was al snel duidelijk dat de man onder invloed was. Hierop is de man aangehouden. Op het bureau gaf de ademanalyse een uitslag van 910 ug/l. De man is met een proces-verbaal heengezonden.

 

 

Zondag 11 mei rond 05.00 uur is van een 27-jarige automobilist uit Hattem het rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed. De man kreeg op de Jufferenwal een stopteken omdat hij met hoge snelheid een bocht nam. Al snel bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 750 ug/l. Naast dat het rijbewijs van de man werd ingevorderd kreeg hij een bekeuring omdat hij zijn gordel niet droeg.

 

Op zondag 11 mei rond 0.45 uur bleek dat er was ingebroken in een school aan de Schuberstraat. Een raam is geforceerd en er is waarschijnlijk computerapparatuur weggenomen.

Zondag 11 mei rond 01.40 uur werd op de Voorstraat een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden voor bedreiging. De man was al bij meerdere cafés geweigerd en toen dat opnieuw gebeurde bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat werd hij agressief. Hij probeerde daarop de portiers te slaan en bedreigde één van hen met de dood. Hierop is hij aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Hij is in de loop van zondag met een proces-verbaal heengezonden.

 

Op zondag 11 mei rond 5.00 uur werd in de Diezerstraat een 35-jarige man uit Zwolle aangehouden voor het niet op eerste vordering willen/kunnen tonen van een identiteitsbewijs. De man werd in eerste instantie staande  gehouden voor wildplassen. Toen hij hoorde dat hij daarvoor een bekeuring kreeg werd hij agressief. Vervolgens weigerde hij zijn naam op te geven en bleek hij zich niet te kunnen legitimeren. Hierop is de man aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Hij is zondag in de loop van de dag na verhoor heengezonden met bekeuringen op zak voor wildplassen en het zich niet kunnen legitimeren.

 

Op het Bachplein is op zaterdag 10 mei rond 20.30 uur een 25-jarie Zwollenaar aangehouden voor overlast. De man stond al langere tijd te bedelen bij een geldautomaat en weigerde meerdere keren te vertrekken op vordering van de politie. Uiteindelijk is aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

 

Op de Oude Vismarkt is zaterdag 10 mei rond 10.25 uur een 29-jarige chauffeur uit Den Bosch aangehouden voor belediging van politieagenten. De agenten hadden even daarvoor een melding gekregen dat een vrachtwagen in de Pletterstraat diverse fietsen, een fietsenrek en een paaltje omver had gereden. De vrachtwagen was doorgereden en stond nu te lossen op de Diezerstraat. Daar was hij inmiddels vertrokken, maar uiteindelijk werd de vrachtwagen aangetroffen op de Oude Vismarkt. Toen de agenten de chauffeur aanspraken reageerde hij agressief. Daarbij beledigde hij meerdere malen de agenten. Uiteindelijk werd hij aangehouden. Hij is na verhoor met een transactievoorstel van € 400,- heengezonden.

 

Op zondag 11 mei rond 5.15 uur is een 47-jarige man uit Zwolle op de Grote Markt aangehouden voor belediging. Zonder aanleiding spuugde hij een voorbijganger, een 24-jarige Zwollenaar, in het gezicht. Deze man deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens verhoor ontkende hij te hebben gespuugd. De man is zondag na verhoor met een dagvaarding heengezonden

Artikel delen: