Walking Football succesvol van start bij SV Zwolle

Walking Football succesvol van start bij SV Zwolle

Zwolle – De hele maand oktober konden geïnteresseerden gratis deelnemen aan Walking Football bij SV Zwolle op Sportpark Marslanden. Iedere donderdagochtend van 10:15 uur tot 11:15 uur is er de mogelijkheid om mee te spelen en trainer bij SV Zwolle, onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. De eerste vier weken hebben al een mooie vaste groep van 10 deelnemers opgeleverd!

OldStars Walking Football is een initiatief van PEC Zwolle United, SportService Zwolle, WijZ Welzijn, SVI, Nationaal Ouderen Fonds en SV Zwolle. Met dit aanbod willen we 60-plussers in beweging brengen. Niet alleen sportief bezig zijn, maar ook het sociale karakter is hierbij van groot belang. Dit heeft zich al bewezen op drie andere plekken in Zwolle! Walking Football is al te spelen bij Sportcampus de Pelikaan, VV WVF en bij VV SVI. Daar is sinds deze maand dus ook SV Zwolle bijgekomen op Sportpark Marslanden.

OldStars Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor 60-plussers die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen blijven trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid. Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het voetballen uitdagender. Communicatie, gericht passes geven en timing zijn door deze regels dan ook erg belangrijk. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging, speelt ook een grote rol binnen het OldStars Walking Football.

Het aanbod Walking Football bij SV Zwolle wordt voorgezet! Dus ook als u de komende weken of maanden eens wil meekijken, deelnemen of als toeschouwer langs wil komen, is dat uiteraard mogelijk. Iedere donderdagochtend van 10:15 uur tot 11:15 uur is het Walking Football aanbod bij SV Zwolle, aan de Hyacinthstraat 66. Voetbalschoenen zijn niet per se nodig, gewone sportschoenen volstaan. Er wordt gespeeld op kunstgras en er is kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Na de training is er tijd voor een kop koffie of thee. Heeft u vragen, neem dan contact op via info@sportparkmarslanden.nl of via 06 – 42 62 79 33.

Artikel delen: