Scholtensteeg - Foto: Wouter Steenbergen
Scholtensteeg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wisselvallig en vrij zacht

Zwolle – Dinsdag is het zo nu en dan regenachtig in Zwolle. De vraag is alleen wanneer ‘nu’ is en wanneer ‘dan’. We gaan voor het scenario dat in de middag en avond de regenkans het grootst is. Of het in de ochtend ook al nat wordt, is onzeker. We houden het erop dat de ochtend grotendeels droog verloopt. En ook in de middag zijn er zeker droge periodes, waarna ‘s avonds de regenkans weer stijgt. Met zo’n weertype drogen kletsnatte akkers zoals aan de Scholtensteeg moeilijk op.

Maar de temperatuur valt niet tegen. Die is aan de hoge kant voor medio oktober. Na een zachte nacht en 14 graden in de vroege ochtend wordt het dinsdagmiddag uiteindelijk 17 à 18 graden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest. Wie de zon wil zien, moet op de vroege morgen of in de vroege avond op de uitkijk gaan staan, misschien dat het lukt tussen de wolken door. Op andere momenten van de dag is er te veel bewolking.

In de nacht naar woensdag verdwijnt de neerslag naar Duitsland en in alle vroegte klaart het een beetje op. Het kwik is woensdagochtend naar 11 graden gezakt en er is wat zon. Vanuit het zuidwesten nadert alweer een neerslagzone, die in de middag en/of avond voor natte straten gaat zorgen. De middagtemperatuur gaat naar een normaal niveau van 15 graden.

Na woensdag houdt de wisselvalligheid aan. Het blijft tot en met het weekend waarschijnlijk geen dag droog. Om de stemming wat op te krikken, voegen we eraan toe dat de regenhoeveelheden niet groot zijn. En vrijdag en zaterdag wordt ook nog eens minder bewolking verwacht, zodat Zwolle dan langer in het zonnetje komt te liggen.

Artikel delen: