Vechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Vechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Tot de avond droog

Zwolle – Woensdag start met een temperatuur van 11 graden. Terwijl de bladeren aan de bomen in de Vechtstraat verkleuren, grijpt de zon zijn kansen, in afwachting van een frontensysteem vanuit het zuidwesten. Verwachte aankomsttijd: aan het begin van de avond. Tot die tijd blijft het overwegend droog. ‘s Avonds valt er motregen en lichte regen, later in de avond vanuit het zuidwesten gevolgd door een neerslagzone met buien, die ook in de nacht naar donderdag actief blijft. Regen terwijl Zwolle slaapt.

De wind is woensdag overdag matig, toenemend in de middag. Windkracht 3 tot 4 uit zuid tot zuidwest. De maximumtemperatuur valt lager uit dan op dinsdag: 15 graden. Dinsdagmiddag werd dankzij zonnige momenten nog ruim 18 graden gemeten door onze twee weerstations in de stad. Woensdagmiddag neemt de kans op een middagzonnetje alleen maar af, door naderende frontale bewolking.

Donderdagochtend verdwijnt de regen richting het noordoosten. Daarna verloopt de dag overwegend droog. Als er toch wat valt, zal het naar verwachting weinig zijn. De middagtemperatuur is ongeveer 16 graden.

Vrijdag en zaterdag noemen we het weer onbetrouwbaar, omdat het niet droog blijft en omdat we het woord ‘wisselvallig’ een poosje willen vermijden. Het is versleten door te frequent gebruik in weerberichten van de afgelopen dagen.

Vanaf zondag laten de prognoses een lichte daling van temperatuur zien en een sterke afname van de kans op regen. Het weer wordt minder onbetrouwbaar, door een hogedrukgebied bij Portugal, dat zijn invloed volgende week gaat uitbreiden naar onze omgeving.

Artikel delen: