Welle - Foto: Wouter Steenbergen
Welle
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stevige buien op komst

Zwolle – Vrijdag is het weer bepaald niet saai. In de eerste helft van de ochtend is er al kans op een enkel buitje, als voorspel op een heftiger buienfestijn dat later volgt. Deze verhoogde activiteit wordt vanaf het eind van de ochtend boven Zwolle verwacht. De buien komen opzetten vanuit het zuidwesten en hagel en onweer behoren tot hun arsenaal. Tijdens de passage neemt de vlagerige wind toe van matig, kracht 3, tot krachtig, 5. De wind komt uit richtingen tussen zuid en zuidwest. Houd rekening met windstoten tot 70 km/u.

Voor en na de buien grijpt de zon zijn kansen. Dit weertype kan dynamische wolkenluchten opleveren, maar van de temperatuur hoeven we geen hoge verwachtingen te hebben. Maximaal 14 graden, en tijdens een bui zakt het kwik in een koude dip, wat voor het gevoel wordt aangescherpt door de krachtige wind. Later in de middag gaat de fut eruit, zowel wat buien als wind betreft. Opklaringen zijn er in de avond.

Zaterdag is een tegenvallende dag, wat te wijten is aan de kans op regen in de middag. Een deel van de ochtend kan het nog even droog blijven, ondanks veel bewolking. De temperatuur is ‘s middags 14 graden en er is weinig wind.

Zondag belooft de beste dag van het weekend te worden. Vooral in de ochtend heeft de zon ruimte. ‘s Middags is er meer bewolking, maar het blijft waarschijnlijk droog in de regio Zwolle. Bij een matige zuidwestenwind verschilt de temperatuur niet veel met die van zaterdag.

Artikel delen: