Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig, grijs en tot de avond droog

Zwolle – Zondag is een rustige en grijze herfstdag, die in stijl begint met kans op mistbanken. Er is nauwelijks wind en het blijft tot het eind van de middag droog. De bewolking is misschien dun genoeg voor een zonnetje vanachter matglas. Meer zonneschijn zit er niet in en dat levert weinig opwarming op: een middagtemperatuur van 14 graden. Een regengebied trekt ‘s middags rakelings ten zuidoosten van de regio Zwolle langs, maar we blijven waarschijnlijk net buiten schot, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Twente.

Aan het eind van de middag nadert vanuit het zuiden een nieuwe regenzone, die in de avond en nacht naar maandag wel voor regen gaat zorgen in Zwolle. De wind neemt toe naar matig en draait vanuit zuidelijke richtingen via het oosten naar het noordoosten. Zo’n sterke winddraaiing verraadt vaak de nabijheid van een lagedrukgebied. En dat klopt, het heeft van de Duitse weerdienst ook een naam gekregen: Urban.

Het kwik daalt in de nacht naar maandag naar 10 graden. Maandag tijdens de ochtendspits trekken Urbans laatste buien naar het noorden weg. In de middag is er nog een kleine kans op wat gespetter. De zon komt tussen de wolken door, maar een verdwaald buitje kan tot in de avond op bezoek komen. Als dat gebeurt, valt er weinig regen uit.

Wat betreft het weer kan de herfstvakantie dinsdag echt beginnen. Het is meest droog en de rest van de week belooft zelfs kurkdroog te blijven. De zon laat zich op ingetogen wijze zien, het is immers herfst en daar hoort een flinke portie bewolking bij. De temperatuur ligt bij 15 graden, misschien iets hoger op donderdag en vrijdag.

Artikel delen: