Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag

Zwolle – PEC Zwolle wist de laatste drie wedstrijden niet meer te winnen. Na de florissante zege op RKC Waalwijk (6-2) verloor de ploeg van John Stegeman van FC Groningen, PSV en sc Heerenveen. ADO Den Haag won eind augustus voor het laatst in de Eredivisie. De Hofstedelingen, onder leiding van trainer Alfons Groenendijk, wonnen destijds met 1-0 van VVV-Venlo. Afgelopen speelronde verloor ADO Den Haag met 0-2 van Ajax. PEC Zwolle staat op dit moment op de veertiende plaats op de ranglijst, terwijl ADO Den Haag met één punt minder op de zestiende plaats staat.

ADO Den Haag kent dus net als PEC Zwolle een lastig eerste deel van het seizoen 2019/2020. Na het vertrek van spelmakers Nasser El Khayati en oud PEC Zwolle-speler Sheraldo Becker, is de ploeg op zoek naar nieuwe vastigheden en creatieve impulsen. Die moeten dit seizoen komen van onder meer Crysencio Summerville. De pas 17-jarige aanvaller wordt voor een seizoen gehuurd van Feyenoord. De jongeling scoorde afgelopen week vier keer voor Oranje O19 in de met 8-2 gewonnen wedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Letland. Ook Bilal Ould-Chikh werd door ADO Den Haag binnengehaald voor diens creativiteit. De aanvaller, die op 3 mei 2014 op 16-jarige leeftijd als speler van FC Twente debuteerde in de Eredivisie tegen PEC Zwolle, verloor echter zijn basisplaats nadat hij tegen zowel Feyenoord als AZ een strafschop veroorzaakte, die het verlies van ADO Den Haag inleidde.

Voormalig PEC Zwolle-aanvaller Tomas Necid bewees afgelopen week tijdens de interlandperiode zijn waarde voor ADO Den Haag in een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Tsjechische aanvaller scoorde in de eerste helft al drie keer tegen de promovendus. Ondanks de hattrick van Necid verloor ADO Den Haag echter met 3-4 van de Rotterdammers, die onder leiding staan van trainer Henk Fraser.

Afgelopen seizoen had PEC Zwolle veel moeite met ADO Den Haag. In de thuiswedstrijd werd met 2-3 verloren en drie maanden later werd ook in Den Haag een nederlaag geleden door de Blauwvingers. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag kwam PEC Zwolle via Thomas Lam en Clint Leemans tweemaal op voorsprong, maar gaf het de voorsprong net zo vaak uit handen. Door een goal van Nick Kuipers won ADO Den Haag uiteindelijk in de Overijsselse hoofdstad.

PEC Zwolle is na de laatste zege op RKC Waalwijk op zoek naar (doel)punten. Na drie wedstrijden zonder zelf te scoren, moet de ploeg tegen ADO Den Haag op jacht naar de broodnodige tweede thuiszege van het seizoen. Bij een overwinning nemen de Blauwvingers wat afstand van de onderste plaatsen.

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: